Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Contre dure între primar și fostul său vice: ”unele proiecte sunt făcute anume pentru firmele de casă”. ”E deplasat, toate sunt prin licitații”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ședința adoptării bugetului Bistriței a fost câmpul unor replici dure între consilierii liberali de opoziție și primarul Bistriței, Ovidiu Crețu.

Ioan Peteleu, fost viceprimar la începutul celui de-al doilea mandat a lui Crețu i-a reproșat acestuia că municipalitatea aruncă bani pe zeci de documentații fără relevanță, dar și pe proiecte făcute parcă anume pentru firmele de casă:” zeci și sute de mii de lei se duc pe documente fără nicio relevanță”. Peteleu a exemplificat la categoria ”firmelor de casă”cu proiecte care prevăd sume uriașe pentru mutare de rețele electrice: ” o să vedeți, am asistat și o să asistăm în continuare la tot felul de proiecte făcute de tot felul de firme de casă. O să venim și cu dovezi ca să vedeți cum au evoluat în timp aceste firme, în cifre de afaceri, profituri operaționale. De unde? Din lucrări cu Primăria Bistrița. Și mă refer aici la un sens de 20 de mii de euro ca valoare, dar la care se plătesc  600 de mii de euro numai pe mutat de rețele. apoi mă refer la  un alt mare proiect, Centru intermodal care necesită iar mutare de rețele electrice. apoi un altul este pasajul suspendat de pe Independenței, și exemplele pot continua”

Peteleu susține că lucrurile nu se opresc aici:” mai nou se face și proiectare de către aceleași firme. Aceiași firmă proiectează și tot  aceeași firmă execută.. altfel eu văd că e un conflict clar de interese în aceste lucruri ”. Peteleu a mai afirmat și că nici bugetul nu e axat pe dezvoltarea orașului, ci a unor anumite zone preferențiale, pentru care ar exista anumite interese, exemplificând cu zona Wonderland: ”o să vedeți câți bani se mai bagă în acel deal fără nicio valoare, care nu e altfel decât e oricare altul care înconjoară acest oraș ”.

Primarul Ovidiu Crețu s-a arătat foarte  deranjat de remarcile consilierului liberal căruia i-a replicat: ”aici aveti experiență în sesizări, în reclamații. Am fost verificați, am fost cercetați și ne-au dat până la urmă NUP ( nu dvs, dar colegii dvs ne-au reclamat) . Atunci când există o  probleme de legalitate, de hoție, nu am nicio reținere în a sesiza pe oricine e capabil să rezolve problema, pentru a cere oricui să investigheze. Dar să vorbești despre proiecte pentru firmele de casă  atunci când toate proiectele noastre se aprobă  prin licitație, mi se pare că este cu totul deplasat” a replicat primarul Crețu.

Share.

About Author

Lasă un comentariu