Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

SCANDAL: Marius Bălan dat afară cu poliția din ședința de Consiliu Local pe motiv că a depășit timpul alocat discursului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Scandal astăzi la ședința de Consiliu Local dedicată dezbaterii și votării bugetului pe 2018. Activistul civic, Marius Bălan a fost scos afară de polițiștii locali la solicitarea președintelui de ședință Alexandru Bria (PSD) deranjat că acesta ar fi depășit cele trei minute acordate pentru a lua cuvântul.

Marius Bălan alături de Adrian Florin Chereji, președintele Asociației Bistrița Civică și profesorul Tiberius Cămăraș primiseră dreptul de a se adresa Consiliului Local Bistrița care dezbătea bugetul, după ce consilierii locali au votat favorabil. După trei minute lui Bălan primul vorbitor, Alexandru Bria i-a tăiat microfonul, chiar dacă PNL s-a oferit să-i ofere din timpul său pentru a-și termina cuvântarea.

În fața protestelor din sală ale publicului revoltat de decizie, Bria a declarat că suspendă ședința și s-a ridicat alături de primarul Ovidiu Crețu de pe scaune pentru a cere polițiștilor locali să intervină. Doi polițiști locali au ajuns în sală și i-au cerut lui Marius Bălan să părăsească sala de ședințe, chiar dacă acesta își reluase locul în sală, iar la masa consilierilor se pregătea să ia cuvântul Adrian Florin Chereji. Polițiștii au renunțat la idee în fața protestelor sălii, însă au revenit cu solicitarea, bizar , după 10 minute, după ce și-au terminat luările de cuvânt și ceilalți doi cetățeni care făcuseră solicitarea.

A doua oară au reușit să-l escorteze pe Marius Bălan până la ieșirea din sală, odată cu o parte din publicul care s-a solidarizat cu acesta și în protestele consilierilor PNL, printre care Diana Morar și Ioan Peteleu, care le-au cerut polițiștilor legal temeiul legal al acțiunii lor. Ulterior secretarul municipiului Floarea Gaftone a lansat un îndemn consilierilor să respecte democrația participativă, însă președintele de ședință i-a tăiat și acesteia microfonul.

Share.

About Author

Lasă un comentariu