Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Referendumul de la Sângeorz-Băi, faza replicii la replică

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Instituţia Prefectului Bistrița-Năsăud a trimis presei un al doilea drept la replică în interval de două zile pe tema referendumului pentru demiterea primarului din Sângeorz-Băi. De data aceasta instituția a răspuns declarațiilor avocatului primarului Traian Ogâgău, George Gaftone, care este și reprezentantul acestuia în comisi apentru organizarea referendumului. Îl publicăm integral:

Instituția doreşte să aducă lămuri, în urma comunicatului de presă dat de dl. avocat George Gaftone, în legătură cu referendumul din Sîngeorz-Băi.

Subliniem faptul că din documentele care au stat la baza emiterii Ordinului Prefectului Judeţului Bistriţa-Năsăud nr. 293/31.10.2017, privind constituirea ”Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local pentru demiterea Primarului oraşului Sîngeorz-Băi”, face parte şi expunerea de motive, care conţine considerentele care au stat la baza emiterii acestui act.

Ordinul şi solicitarea de sprijin pentru instrucţiuni, au fost trimise instituţiei cu atribuţii în domeniu, respectiv Autoritatea Electorală Permanentă, încă dinainte de constituirea Comisiei. Ca urmare, în Monitorul Oficial nr. 9956 din 4.12.2017, au fost publicate ”Instrucţiuni privind organizarea şi desfăşurarea referendumului local pentru demiterea primarului oraşului Sîngeorz-Băi ”. Considerăm că acest lucru confirmă legalitatea demersului Instituţiei Prefectului.

De asemenea, referendumul este un drept al cetăţenilor, fiind o formă legală de exprimare a democraţiei directe, în problemele acestora.

Pentru a evita un continuu schimb de replici prin intermediul mediului online, în legătură cu referendumul din Sîngeorz-Băi şi având în vedere că există un proces pe rol, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud aşteaptă ca instanţa să se pronunţe în legătură cu acest subiect”  .

Citește aici și ce a declarat avocatul George Gaftone: Avocatul George Gaftone: ”Nici până la acest moment nu cunoaştem motivele pentru care se solicită organizarea referendumului de la Sîngeorz-Băi

Share.

About Author

Lasă un comentariu