Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Opt primari de comună din Bistrița-Năsăud candidați pentru titlul de primar de cinci stele

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zeci de primari din întreaga țara vor primi zilele acestea titlul de primar de 5 stele, alături de o plachetă și o diplomă numai bună de afișat în birouri. Titlurile vor fi acordate în cadrul unei ceremonii organizate de  Asociația Primarilor de Comună din România (ACoR), organism care timp de trei zile își desfășoară la București Adunarea Generală pe 2018, în prezența mai multor miniștri și demnitari de la nivel central.

La titlul de primar de 5 stele pot râvni doar edilii de comune cu 5 mandate la activ, ale căror comune fac parte din asociație, își plătesc cotizația și corespund unor alte criterii suplimentare stabilite de conducerea AcOR. Pe lista posibililor premianți figurează în jur de 280 de primari de comune cu 5 mandate. Printre nominalizați se numără, potrivit unor surse de la nivelul AcOR și opt primari din Bistrița-Năsăud : Gheorghe Onu (Salva), Flaviu Lupșan (Lunca Ilvei), Vasile Codrea (Budești), Gheorghe Bălăjan (Dumitra), Ioan Mureșan (Nușeni), Ioan Bob( Șintereag), Petru Șerban (Uriu) și Vasile Cocos (Petru rareș)

Potrivit site-ului oficial al Asociației Comunelor titlul de „PRIMAR DE 5 STELE” ” se acordă primarilor comunelor din România, ca răsplată a meritelor importante și în semn de apreciere deosebită pentru alegerea de cinci ori în această funcție”  A.Co.R. este o asociație de utilitate publică înființată în anul 1997, una dintre cele patru asociații reprezentative ale autorităților administrației publice locale.

Anul trecut primarul Gheorghe Onul din Salva, care este la al 6-lea mandat și este nominalizat și anul acesta a primit titlul de primar de 5 stele.

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu