Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un deputat pus la zid de colegi pentru limbaj suburban în Parlament: Cristina Iurișniți l-a somat să-și ceară scuze

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarii s-au arătat ieri revoltați de limbajul suburban folosit de unul dintre deputații de la PMP, Corneliu Bichineț care din plenul Camerei Deputaților a vrut să știe dacă deputata PSD, Andreea Cosma ” s-a paradit ” cu procurorul Mircea Negulescu, cel pe care aceasta l-a acuzat public că i-a hărțuit familia și le-a fabricat probe la dosar.

”Vreau să ştiu până la urmă – am o nedumerire, nu masculină, nu de ordin freudian, până la urmă, acel păcătos, Portocală, care s-a dovedit şi a fi un barbat foarte prost, a paradit-o sau nu a paradit-o?”, a sunat întrebarea lui  Corneliu Bichineţ de  la tribuna Parlamentului, declarație care a stârnit pe lângă râsetele unora și revolta parlamentarilor din sală.

După această declarație, mai mulți parlamentari au luat cuvântul, exprimându-și nemulțumirea față de modul rușinos de exprimare a lui Bichineț. Ieri, acelaşi domn Bichineț a venit la tribună şi a făcut aluzii care sunt nedemne pentru un deputat al României, nedemne la adresa unor femei, inclusiv din PSD. Astăzi face acelaşi lucru şi dumneavoastră, bărbaţi, colegi din PSD râdeţi la aceste glume. Este o ruşine”, a afirmat Claudiu Năsui, parlamentar USR.

Deputatul de Bistrița-Năsăud Cristina-Iurișniți , președinta  Comisiei pentru Egalitate de Șanse i-a cerut lui Bichineț să-și ceară imediat scuze: ”Doresc doar să mă adresez domnului Bichineț, care a provocat acest circuit de replici și răspuns la replică. Să vină să-și ceară scuze față de toate femeile parlamentar din această sală. În calitate de președinte a Comisiei pentru Egalitate de Șanse, mulțumesc”.

În fața  valului de critici, deputatul PMP Corneliu Bichineț s-a reîntors la microfon, ca să își ceară scuze, susținând însă că   a fost ”înțeles greșit”. Cristina Iurișniți a scris astăzi pe pagina sa de facebook că discursul suburban al lui Bichineț a fost ” lipsit de respect fata de acestea si fata de institutia Parlamentului Romaniei! 
Din fericire a avut bunul simt si umilinta de a-si recunoaste greseala, cerandu-si imediat scuze! E trist ce se intampla in Parlament!”

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - ingrijitor al statului în

    Nu ai ce sa mai faci . Parlamentul este alcatuit din baieti de cartier, agramati, si chiar curve tunate cu buzele injectate si cu sani cat POMELO. Unii sunt de meserie chiar AUTO. Va mai amintiti de deputatul Coman, care a fost intrebat ce cariera are . Si a raspuns ; AUTO !Asta este descrierea corecta a ceea ce poti intalni acolo si este in ton cu moda si vorba din marele for democratic. HAI SICTIR de atata democratie falsa !

Lasă un comentariu