Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Unirea cu Moldova în varianta localitate cu localitate și partid cu partid

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Becleanul ar putea fi primul oraș care va semna pentru unirea cu Moldova, după ce o altă localitate din județul Bistrița-Năsăud, Parva, a realizat un demers similar. De data aceasta este vorba de o provocare lansată de președintele PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca către primarul PSD al oraşului Beclean, Nicolae Moldovan chiar într-o conferință de presă. Simionca i-a telefonat primarului Moldovan și i-a solicitat să iniţieze, în premieră pentru România, o hotarâre de Consiliu Local prin care un oraş din ţara noastră să îşi afirme dorinţa ca R.Moldova să revină în vechile hotare.  Primarul Becleanului a acceptat provocarea şi a confirmat că orașul său va iniția hotărârea.

“Obiectivul reunirii românilor de pe ambele maluri ale Prutului sub aceeaşi graniţă este unul care nu are culoare politică. Locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud sunt responsabili şi patrioţi. Ei văd lucrurile în ansamblul lor, dincolo de ziua de mâine. Prin tot ce face în oraşul pe care îl conduce, primarul din Beclean a dovedit că este omul care dă tonul. Sunt convins că şi alţi primari din Bistriţa-Năsăud îşi vor exprima susţinerea pentru unire”, a afirmat Ionut Simionca într-un comunicat de presă transmis redacției.

Deputatul PMP precizează și că  în jurul datei de 10 martie mai mulţi primari ai unor localităţi din R. Moldova care au votat în consiliile locale unirea cu România vor vizita cabinetul său parlamentar din Bistriţa. “Unirea din 1918 a fost posibilă, înainte de toate, datorită voinţei românilor din provinciile istorice care s-au reunit într-un stat naţional. Valul unirii începe şi acum de jos în sus. În acest moment, un raion şi 40 de localităţi din Republica Moldova au votat unirea cu România. Onoarea de a-i primi la Bistriţa pe primarii cărora le pasă de destinul românilor este de partea mea!”, a mai adăugat acesta.

 

 

Share.

About Author

2 comentarii

Lasă un comentariu