Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Parlamentari USR la întâlnirea cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Bistrița:” toate reformele din ultimii ani s-au făcut pe spatele mediului de business”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liderul de grup al deputaților USR, Claudiu Nasui, deputatul Cristina Prună și Cristina Iurișniți, parlamentarul USR de Bistrița-Năsăud s-au întâlnit în această după amiază cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Bistrița-Năsăud. Pe agenda discuțiilor tema principală a fost învățământul profesional și modul în care ar putea fi impulsionat, dar și  modul în care mediul de afaceri face față transferului contribuțiilor dar și  avalanșei de măsuri fiscale inițiate de Guvern.

Într-o conferință de presă care a precedat întâlnirea cu oamenii de afaceri bistrițeni parlamentarii USR au vorbit despre modul în care s-au făcut reformele fiscale ale ultimilor ani, pe spatele mediului de business, dar și că lucrurile s-ar radicalizat odată cu așa zisa revoluție fiscală care n-ar face altceva decât o redistribuire a resurselorcătre electoratul tradițional al PSD:

În ultimii ani, mai toate reformele care s-au făcut, s-au făcut  pe spatele mediului de afaceri. Adică Guvernul prin măsurile pe care le-a luat a crescut inflația, a tăiat de la investiții,  a crescut pensii și salarii din sistemul bugetar, suntem cu niște cheltuieli pe care nu poți să le comprimi ușor, cu niște venituri care nu sunt certe și care anii aceștia au fost destul de slabe și care dacă vine vreo criză vor fi și mai slabe, însă  cheltuielile sunt certe și trebuiesc plătite. Pe lângă această fragilizare a economiei aceste măsuri au creat mari  dezechilibre: vedem că această inflație, care se traduce prin devalorizarea banilor îi afectează preponderent pe cei din mediul privat care nu au beneficiat de aceste creșteri salariale. În schimb angajații de la stat, respectiv cei din administrația locală,  unde creșterile medii au fost de 30 %,  pot să facă față și inflației, și creșterii ROBOR, și unei serii întregi de efecte ale politicilor macroeconomice” a spus  deputatul  Claudiu Nasui într-o conferință de presă.

Parlamentarul USR crede că de fapt asistăm la o redistribuire de resurse în favoarea celor care, potrivit sondajelor, reprezintă electoratul PSD:” Dacă faci un pas în spate și privești, este practic o redistribuire de resurse, de la cei nu-i votează pe cei care sunt acuma la putere către cei care îi votează și sunt practic electoratul lor, dacă ne uităm și la exit-polluri și la studiile demografice”.

Despre întâlnirile cu mediul de afaceri pe care le-au avut până la Bistrița în mai multe reședințe de județ precum Brașov, Cluj, Baia Mare parlamentarii USR au explicat: ” . vrem să apropiem USR de mediul de business, dar și să ne informăm direct de la sursă, pentru a afla direct dela sursă cu ce dificultăți se confruntă zona antreprenorială.Totdeauna poți folosi informațiile pe le culegi din întâlnirile cu oamenii de afaceri pentru a genera proiecte de lege sau pentru a corecta legi” a mai spus liderul de grup de la USR.

 

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Am participat la intalnire. Nu credeam ca o sa aud vreodata un politician ca intelege cat de sufocant este acest stat care pur si simplu ne innebuneste. Va multumesc ca ati venit!

Lasă un comentariu