Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consiliul Antidiscriminare o albește pe Viorica Dăncilă: n-a discriminat. Vezi ce spun reprezentanții asociațiilor care au reclamat-o

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premierul Viorica Dăncilă a fost absolvită de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD)de acuzația că a discriminat persoanele cu autism după ce i-a numit autiști ”care nu văd și nu aud ceea ce este vizibil pentru toți ” pe românii care ar fi denigrat România la Bruxelles. Întrunit astăzi în ședință Colegiul Director al Consiliului Naţional al CNCD a hotărât că frazele premierului Viorica Dăncilă rostine la Antena 3 nu constituie discriminare iar declarația  în cauză se încadrează în limitele libertăţii de exprimare .
Decizia a fost adoptată cu majoritatea celor prezenţi – opt voturi „pentru” şi doar unul „împotrivă”. CNCD a mai transmis că hotărârea motivată va fi comunicată părţilor, în termen legal, şi este supusă căii de atac la instanţa de contencios administrativ. Asta înseamnă că decizia poate fi atacată în instanța de contencios: ” nu știu dacă o vom ataca, nu este doar decizia mea, trebuie să ne consultăm cu celelalte organizații” a spus Ana Dragu, președintele Asociației Autism-Europa.

Ana Dragu s-a arătat dezamăgită de decizia CNCD și spune că nu aștepta la o asemenea hotărâre, chiar dacă și în alte cazuri în care organizațiile care reprezintă drepturile persoanelor cu autism au depus plângeri, așa cum a fost cel al lui Călin Popescu Tăriceanu sau Klaus Iohannis deciziile au fost similare: ” mereu s-au invocat limitele libertății de exprimare” : ” eu știu că doamna Dăncilă n-a avut intenția, însă dacă CNCD nu ia nicio măsură rămâne termenul negativ: fiecare își permite să zică ce vrea” a explicat Ana Dragu pentru Bistrița Express.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu