Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Apel la decență în Parlamentul României din partea unui deputat bistrițean în numele Comisiei de Egalitate de Șanse

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președinta Comisia pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați a Camerei Deputaților, Cristina Iurișniți a lansat pe site-ul oficial al Camerei Deputaților un apel la decență în limbaj și comportament, după ce a ajuns la concluzia împreună cu membrii comisiei pe care o conduce că este îngrijorător nivelul de violență verbală în Legislativul român. Folosirea în mod repetat a unui ton agresiv, a unui limbaj injurios sau licențios, chiar a gesturilor obscene nu își au locul în comportamentul unui demnitar public ales. Comisia face un apel către toți parlamentarii, indiferent de afilierea politică, să descurajeze astfel de manifestări și să le sancționeze cu fermitate atunci când apar” spune Cristina Iurișniți.

Deputatul bistrițean crede că membrii Parlamentului nu pot încuraja violența prin limbajul și comportamentul lor în condițiile în care în România oricum nivelul violenței este relativ ridicat: ” în România au loc anual peste 20.000 de loviri și alte violențe ; la fiecare 4 zile un minor este abuzat și la fiecare 5 zile o femeie este ucisă în bătaie. În aceste condiții, avem datoria să sancționăm agresivitatea și să dăm un exemplu în ceea ce privește egalitatea de șanse. Parlamentul României este instituția democratic reprezentativă, care trebuie să constituie un model pentru cetățenii României, de aceea este nepermisă toleranța în acest for față de orice tip de violență, inclusiv la nivel verbal.” Președintele Comisiei pentru Egalitate de Șanse din Parlament reamintește și că regulamentul de conduită al deputaților și senatorilor are prevederi care nu lasă loc de echivoc: ”Totodată, amintim prevederile Hotărârii nr.77/2017 privind Codul de conduită al deputaților și senatorilor :ART. 6 Alin (1) Deputații și senatorii trebuie să asigure prin atitudine, limbaj, conduită și ținută solemnitatea ședințelor parlamentare și bunul mers al activităților desfășurate în cadrul structurilor parlamentare.Alin (2) Parlamentarii trebuie să aibă o ținută vestimentară decentă și să nu folosească expresii sau cuvinte jignitoare, indecente sau calomnioase.În consecință, adresăm un apel la respect și demnitate, pentru a putea da un exemplu adecvat cu statutul de parlamentar și a crește încrederea cetățenilor în Parlamentul României.” precizează comunicatul semnat de Cristina Iurișniți.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Păcat că slobozenia la trivialități a fost dată chiar de parlamentari. Ei nu se respecta pe sine și pe colegii lor, dar vor sa fie respectați de alegători. Te mai miri la ce cote de încredere au ajuns demnitarii?

Lasă un comentariu