Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mai mulți magistrați bistrițeni au semnat o nouă scrisoare către Tudorel Toader : ” ministrul să respecte independența justiției”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mai bine de 1000 de magistrați: judecători, procurori și auditori de justiție au semnat o nouă scrisoare deschisă în care-i cer ministrului justiției, Tudorel Toader să respecte independența procurorilor și a judecătorilor și să înceteze  atacurile nefondate împotriva magistraților, și în special a procurorilor DNA. Magistrații semnatari, între care cel puțin 10 sunt judecători și procurori ai instanțelor din Bistrița-Năsăud au lansat apelul către ministrul justiției, spun ei în condițiile ” dezbaterilor publice recente, care pun în grav pericol independența justiției și parcursul Statului Român în cadrul Uniunii Europene”.

Magistrații semnatari își arată susținerea față de DNA

Magistrații semnatari, al căror număr crește de la o oră la alta  susțin că :  Rolul procurorului în statul de drept poate fi asigurat în mod optim doar dacă acesta este independent în adoptarea deciziilor, atât față de executiv, cât și față de legislativ.Toți procurorii și judecătorii, inclusiv cei care soluționează infracțiuni de corupție, trebuie să se bucure de independența și autonomia necesare pentru îndeplinirea funcțiilor lor și să nu fie supuși unor influențe incompatibile” .

Judecatorii și procurorii atrag atenția că atacurile la dresa DNA în condițiile în care fenomenul corupției este o amenințare pentru stabilitatea țărilor ” ar constitui un pas înapoi cât privește parcursul Statului Român în cadrul Uniunii Europene”. Despre reacțiile publice ale ministrul justiției magistrații spun: ” însuși Ministrul Justiției își permite să atace public pe toți procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, speculând faptul că aceștia administrează probe cu încălcarea legii, respectiv că procurorul șef își exprimă public, în presa occidentală, îndoielile cu privire la evoluția statului de drept în România, ignorând flagrant faptul că libertatea de exprimare în legătură cu buna funcționare a justiției” și ”nesocotește faptul că, pe rolul Inspecției Judiciare, Consiliului Superior al Magistraturii ori, după caz, Înaltei Curți de Casație și Justiție există proceduri în derulare, inducând în opinia publică un sentiment de neîncredere în judecătorii, respectiv procurorii ce fac parte din aceste autorități” se arată în scrisoarea deschisă semnată de cei peste 0 mie de magistrați. Citiți aici conținutul scrisorii și semnatarii:https://www.juridice.ro/565365/peste-1000-de-magistrati-romani-adreseaza-o-scrisoare-deschisa-pentru-sustinerea-independentei-justitiei.html

Cine sunt magistrații bistrițeni care au semnat scrisoarea

Pe listele semnatarilor figurează mai mulți procurori și judecători de la instanțele din Bistrița-Năsăud. Printre aceștia se numără judecătoarea Judecătoriei Bistrița Laura Camelia Candale, procurorul Marian Cepoi de la parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, dar și procuroarele Adriana Natalia Munteanu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița. Judecătorii bistrițeni Mircea Cristian Chisbora,  Corina Maria Giurgiu  Alina-Rodica Sărmașan Radu dar și judecătorul năsăudean Mirela Daniela Mândru se  numără de asemenea printre cei peste 1000 de semnatari .

Zeci de magistrați bistrițeni au semnat în urmă cu câteva luni o altă scrisoare deschisă în care-i cereau ministrului Tudorel Toader să nu promoveze modificările legilor justiției în formula care a stârnit atâtea controverse. Magistrații mai multor instanțe au făcut inclusiv proteste, cărora procurorii și judecătorii bistrițeni nu li s-au alăturat.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Ce sa mai respecte tudorel -coada de PURCEL. Nici vorba, exista o singura solutie DEMISIA !!! Astazi am primit un mesaj important de la o bistriteanca de-a noastra care lucreaza fix la Bruxelles. Doamna KOVESI a fost laudata la maxim in presa Europeana a fost data de exemplu in toata Europa si se spunea din nou ca Romania poate fi o tara de succes in eliminarea coruptiei prin aceasta structura numita DNA. Sefa ei a fost premiata de Ambasada SUA fiind numita cea mai curajoasa femeie din Europa si Romania. Si acuma vine( IEXCELENTA) sa tudorel slugarel si ne face iar de ras la toata lumea Ati vazut cum vorbeste asta ? Numa cu IE . Din nou Romania este privita cu scepticism. DEMISIA bre, DEMISIA !

Lasă un comentariu