Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Sindicatele schimbă strategia: finanțează formarea de antreprenori și demararea afacerii. Oferta e valabilă inclusiv pentru bistrițeni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Blocul Național Sindical a schimbat foaia și intenționează să se implice în formarea de antreprenori, ba chiar și în finanțarea  demarării unor business-uri.  În parteneriat cu o mare asociație patronală, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.,BNS a lansat un proiect care se adresează exclusiv locuitorilor din Regiunea de Nord Vest, printre care și Bistrița-Năsăud, care vor să-și înființeze o întreprindere în industria creativă care să acopere exclusiv  zona urbană.

Într-o prezentare pe care-au făcut-o proiectului la începutul săptămânii la Bistrița, Dumitru Costin, președintele BNS și Florin Jianu, președintele CNIPMMR au explicat că au ales segmentul industriilor creative pentru cele 6 județe din Nord vest, datorită apetitului crescut în Regiunea de dezvoltare pentru creativitate: ”Pentru Nord-Vest nu am trecut în proiect  antreprenoriat și gata: adică vrei o plăcintărie, o covrigărie, etc. Am considerat ca voi, in Regiunea de Nord Vest, având deja prima pozitie în România,la acest capitol  creativitatea, industriile creative sunt cele mai potrivite” a explicat Dumitru Costin la prima întâlnire organizată la Bistrița.

Proiectul intitulat ”Creative Start”este finanțat prin POCU și se întinde din acest an până în 2021. În cadrul proiectului vor fi organizate cursuri de dezvoltare a competențelor antreprenoriale pentru cel puțin 600 de persoane, peste 18 ani și care au domiciliul într-unul dintre județele: Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Bihor, Satu-Mare, Sălaj. Selectarea celor care vor participa la programele de dezvoltare, dintre care obligatoriu 300 trebuie să fie femei se va organiza până în 3 iulie 2018. Cursurile vor fi organizate pentru cei selectați în fiecare dintre aceste județe în perioada iulie -octombrie 2018, iar pentru 75 dintre cursanți se vor acorda finanțări de 160 000 de mii de lei în baza unei competiții a planurilor de afaceri.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu