Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Țară-țară, vrem ostași: mii de posturi vor fi disponibile în armată, a anunțat la Bistrița ministrul Apărării

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prezent astăzi la Bistrița ministrul Apărării Mihai Fifor a anunțat că în perioada imediat următoare vor fi deblocate în Armata Română în jur de 6400 de posturi în compensare la cei 8000 de salariați care s-au pensionat anticipat anul trecut. Deja în ultima ședință de Guvern memorandumul deblocării posturilor a fost aprobat:

” Este vorba de încadrări pe care dorim să le facem în perioada imediat următoare. Sunt funcţii de toate tipurile, de toate categoriile: şi soldaţi, şi subofiţeri, şi maiştri militari, şi ofiţeri. Sunt 400 de posturi de medici pe care dorim să îi încadrăm, în jur de 50 de psihologi pe care dorim să îi încadrăm în Armata Română. Încercăm într-un termen zic eu relativ scurt să putem încadra aceste funcţii, astfel încât să acoperim un gol destul de mare, lăsat de plecarea anul trecut, în vară, a în jur de 8.000 de oameni din Armata Română”, a explicat Mihai Fifor.

Analiza necesităților pe fiecare structură în parte urmează să fie făcută luni într-o analiză cu șeful Marelui Stat Major și cu alți conducători ai Armatei Române, a mai spus Fifor.

Acesta și-a arătat și regretul că un număr atât de mare de militari au părăsit MAPN-ul :A fost legislaţie, au putut opta pentru plecare. Cine a dorit să facă această opţiune, a făcut-o şi a plecat, nu pot eu explica de ce au luat această decizie. Eu, sincer să fiu, mi-aş fi dorit să nu plece foarte mulţi. Consider că n-ar trebui pentru militarul român totul să se rezume la retribuţie şi nici nu cred că se întâmplă aşa. Cred că marea masă a militarilor români, dacă nu chiar toţi, simt altfel lucrurile decât doar salarial”.

Fifor a apreciat și că salariile în sistemul MAPN au crescut cam cu 3,6%.

Ministrul Apărării Naționale a avut întâlniri vineri la Bistrița cu comandanții Brigăzii 81 Mecanizate și a trecut în revistă garnizoana Bistrița alături de fostul comandant al acesteia, în prezent Comandantul Marelui Stat Major al Forțelor Terestre. generalul de brigadă Ovidiu Uifăleanu și generalul de brigadă Virgil Ovidiu Pop, comandantul Diviziei a 4-a Gemina, Cluj Napoca.

După amiaza Mihai Fifor, care este și președinte al Consiliului Național al PSD a participat la conferința județeană a PSD Bistrița-Năsăud.

 

Credit foto: Răsunetul

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu