Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițenii greu de mulțumit: ne autoevaluăm pe locul 24 în țară la facilități educaționale

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un studiu realizat de Storia.Ro pe tema gradului de satisfacție a locuitorilor orașelor reședință de județ cu privire la facilitățile educaționale din propria localitate plasează Bistrița dincolo de mijlocul clasamentului la capitolul facilități educaționale. Respondenții din Bistrița a chestionarului la care răspunsurile au fost oferite online au acordat orașului lor un punctaj de 55, 8 din 100 de puncte posibile la capitolul facilităților pe linie educațională. Din Bistrița au răspuns chestionarului 4949 de persoane conform storia.ro.

Cel mai bine s-a plasat în acest chestionar al auto-percepției în ceea ce privește facilitățile educaționale sunt  Oradea, urmat de Brașov, Pitești, Târgu-Mureș și Cluj Napoca.

Cei mai nemulțumiți de calitatea școlilor la care au acces sunt, potrivit aceluiași chestionar locuitorii din  Giurgiu, Alexandria, Focșaniul și Zalăul, urmați de cei Brăila. Bucureștenii și-au plasat orașul pe locul 14 la acest capitol.

Clasamentul intitulat ” Orașe și cartiere în care ne place să trăim” realizat de platforma imobiliară Storia.ro și un institut sociologic prezintă percepția locuitorilor orașelor pe 11 componente între care : siguranță a vieții, facilități medicale, costul general al vieții, calitatea aerului, recreere, magazine și restaurante și este actualizat periodic cu noi capitole și poate fi consultat aici http://blog.storia.ro/orase-cartiere/

Bistrițenii și-au autoevaluat orașul cel mai bine la capitolul transport, unde conform percepției suntem  pe locul 20 în țară, și cel mai prost la capitolul ”liniște”, unde în clasamentul național al percepției locuitorilor, Bistrița e pe locul 33.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu