Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

STATISTICI: Femeile din Bistrița-Năsăud sunt mult mai longevive decât bărbații. Vezi la ce capitol sunt pe locul 3 în țara

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Femeile sunt în prezent mai longevive decât bărbații în județul Bistrița-Năsăud, cu aproape 7 ani. Cel puțin asta spun statisticile oficiale. La finele anului 2016 în județ femeile aveau o speranță medie de viață de 79,59 de ani, în timp ce bărbații de 72,62 de ani, iar media pe județ era de 75,96 ani. Interesant este că raportul în privința speranței de viață este cam același și la nivel național.

În  16 ani speranța de viață a crescut în cazul femeilor cu 5 ani, iar în cazul bărbaților cu 3 ani. Astfel în anul 2000, potrivit datelor Direcției Regionale de Statistică speranța de viață la naștere la femei, în județul Bistrița-Năsăud era de 74,32 de ani, iar la bărbați puțin sub 70.

Media de vârstă a femeilor: 43 de ani

La nivel național populația feminină este mai îmbătrânită decât cea masculină cu 3,2 ani. Astfel vârsta medie a femeilor -arata un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică realizat cu ocazia zilei de 8 martie este de 43,1 ani, iar vârsta medie a bărbaţilor este de 39,9 ani.

Femeile sunt mai multe decât bărbații în 40 de județe, inclusiv în Bistrița-Năsăud, excepție făcând Vaslui și Tulcea. În Bistrița-Năsăud sunt 99 de bărbați la 100 de femei, însă decalajul, care a fost mult mai mare s-a estompat în timp, pentru că acum 30 de ani, adică în 1968 diferența era de 97,2 bărbați la 100 de femei. Datele apar într-un raport făcut de Direcția Județeană de statistică BN în februarie, odată cu marcarea a 50 de ani de la reorganizarea administrativă

Județul locul 3 la fertilitate în țară

Populația feminină din Bistrița-Năsăud are și una dintre cele mai mari rate ale fertilității din țară, spun statisticile. Ultima aparținând INS plasează județul la acest capitol pe locul trei cu o rată a fertilității de 53,6 de copii născuți vii la mia de locuitori în condițiile în care media națională este de 42,4 copii născuți vii la 1000 de femei. La capitolul fertilitate femeile din Bistrița-Năsăud sunt depășite doar de cele din Vaslui  (58,6‰) și Suceava (53,8‰)

Share.

About Author

Lasă un comentariu