Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Infecțiile respiratorii din 2018 mult mai agresive decât anii trecuți: în Bistrița-Năsăud au răpus deja patru oameni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Patru persoane au murit în urma complicațiilor  pneumoniei în ultimele săptămâni în Bistrița-Năsăud. Ultima victimă, un bătrân de 89 de ani din Lechința  s-a stins săptămâna trecută, potrivit informațiilor oferite de directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, Anca Andrițoiu. Și tot din Lechința a fost și bolnavul de 27 de ani cu multiple alte afecțiuni, care a murit tot ca urmare a complicațiilor pneumoniei în urmă cu două săptămâni.

Mai bine de 3500 de bolnavi cu diferite infecții respiratorii au fost consemnați în statisticile Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud într-o singură săptămână, din 28 februarie până în 4 martie, ultimul interval pentru care există raportări în județ, însă medicii susțin că sunt mulți alții care nu ajung să sub supraveghere medicală  În jur de 450 dintre cazuri au ajuns să se îmbolnăvească de pneumonie, iar 73 au fost spitalizați. În județ sunt înregistrate doar 11 cazuri de gripă, însă medicii atrag atenția că județul nu are un laborator specializat pentru testare, diagnosticul este pus pe seama simptomatologiei și a examenului clinic, deci numărul cazurilor ar putea fi mult mai mare.

Virozele de anul acesta mai agresive decât în alți ani

Medicii de familie din Bistrița-Năsăud spun că patologiile respiratorii din acest an sunt mult mai severe decât în anii trecuți, în sensul că formele clinice sunt mai agresive și  persistente: ” anul acesta este evidentă creșterea numărului de cazuri, cu o simptomatologie violentă și cu o evoluție trenantă. E mai agresiva un pic, pentru că multe cazuri se complică fie cu bronșite, fie cu pneumonii și e  foarte transmisibilă. E un pic mai altfel, negativ vorbind, ca în alți ani” a explicat pentru Bistrița Express medicul  de familie Gabriel Munteanu.

Potrivit directorului DSP Anca Andrițoiu circulația virușilor va mai continua toată luna martie și până în aprilie, însă vaccinarea nu mai este indicată în prezent, chiar dacă unii medici recomandă încă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu