Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alunecare de teren la ieșirea din Bistrița pe Drumul Jelnei. Două case sunt afectate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O alunecare de teren pe o porțiune de aproximativ 250 de metri la ieșirea din Bistrița pe Dealul Jelnei a alertat în această după amiază Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Zona, care este foarte aproape de carosabil, pe drumul care iese dinspre Bistrița în DJ 173 a fost semnalizată și balizată de urgență, iar șoferilor care trec prin zonă li se cere atenție maximă.

Circulația nu a fost însă restricționată, anunță purtătorul de cuvânt al ISU, Marius Rus. În zona alunecării de teren sunt și două case, dintre care una nelocuită, însă nu s-a impus deocamdată evacuarea lor, precizează purtătorul de cuvânt ISU. Marius Rus spune că deocamdată Comitetul Județean pentru Situații de Urgență  monitorizează atent situația din zonă.

Zona în care s-a produs alunecarea de teren nu figurează pe harta zonelor de risc din județ, reactualizată în 2016, însă reprezentanții ISU spun că analiza de risc s-a făcut ținând cont de zonele în care s-au înregistrat asemenea fenomene geologice.: ” până la urmă acolo este un deal și în asemene zonă orice este posibil” mai spune Marius Rus. ” Când am construit casa acolo,  în urmă cu câțiva ani am făcut analize geotehnice, care mi-au indicat că n-ar fi probleme cu terenul. Am optat totuși să investesc în consolidarea terenului  tocmai pentru că am fost avertizați de constructori că e mai bine așa.”explică unul dintre proprietarii uneia din casele aflați la câteva sute de metru mai în jos de zona afectată.

În județul Bistrița-Năsăud alunecările de teren s-au manifestat anii trecuți  pe porțiuni izolate, cu precădere în Parva, zona La Case, Feldru, Ilva Mica, Rebrișoara sau Maieru

Share.

About Author

Lasă un comentariu