Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum traduce președintele PNL BN mesajul lui Orban cu parul îndreptat către PSD

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PNL Bistrița-Năsăud Ioan Turc spune că solicitarea de duminică a  lui Ludovic Orban către președinții de organizație în care acesta le cerea să facă opoziție agresivă la liderii județeni ai PSD trebuie citită în ”câmp metaforic. ”Sunt absolut convins că președintele  Ludovic Orban nu le-a cerut președinților de organizații să transforme terenul de luptă cu PSD într-un fel de Fâșia Gaza și nici modalitatea de luptă într-un fel de Intifada. A fost vorba de termeni metaforici. În ceea ce privește filiala Bistrița-Năsăud noi am avut întotdeauna reacții prompte în a sancționa derapajele atât la nivel municipal cât și județean. Mai mult decât atât am venit și cu propuneri, am venit și cu soluții și în perioada care urmează ne vom specializa atât mesajul cât și oamenii care transmit mesajul să fie cei agreați”.

Turc crede că filiala Bistrița-Năsăud nu se află printre cele vizate de nemulțumirea liderului PNL, inclusiv în privința blatului despre care vorbea Orban pentru că aici s-a făcut opoziție, iar rezultatele nu au fost sub media națională: ”Haideți să ne înțelegem, președintele s-a referit la filialele cu rezultate slabe în plan național, PNL Bistrița-Năsăud a fost peste media pe țară. Nu există niciun fel de probleme”. Ioan Turc a mai spus și că li s-a cerut monitorizarea activității consilierilor locali și județeni și o prezență mai activă între alegători a  acestora prin așa numitul proiect PNL alături de oameni” ceea ce deja PNL Bistrița-Năsăud ar face deja, anticipând decizia centrului: ”anticipând am hotărât într-o ședință de birou permanent municipal în care s-a votat în unanimitate ca toți consilierii municipali și județeni sau locali să aibă obligația de a se întâlni înaintea fiecărei ședințe și de a vota exact așa cum s-a hotărât punct cu punct anterior în interiorul partidului”.

Ludovic Orban le-a cerut liderilor de filială județeană să nu mai facă opoziție de catifea și să vizeze direct liderii județeni ai PSD, acțiunile și declarațiile acestora: ” Nu mai vreau să se facă opoziţie numai la nivel naţional sau unii lideri judeţeni să facă opoziţie, dar numai cu mesaje legate de palierul naţional. Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos” le-a spus Orban șefilor de filiale care a amenințat și cu sancțiuni.

Share.

About Author

Lasă un comentariu