Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un fost primar riscă să fie adus cu poliția la proces. E inculpat într-un caz cu care se laudă procurorii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pentru că nu s-a prezentat la primul termen în procesul penal în care este inculpat pentru abuz în serviciu un fost primar de comună este citat cu mandat de aducere pentru al doilea termen, fixat de judecători pentru joi, 15 martie 2018. Fostul primar al comunei Livezile din perioada 2004-2012, Olimpiu Neamț, a fost trimit în judecată de procurorii de pe lângă Judecătoria Bistrița anul trecut în luna iunie.

La vremea respectivă un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița anunța trimiterea în judecată a fostului primar pentru fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice: ”în calitate de primar al comunei Livezile şi ordonator de credite al instituţiei, a achiziţionat un produs dezinfectant supraevaluat, prin încălcarea atribuţiilor specifice funcţiei de primar reglementate de Legea 273/2006 privind finanţele publice locale (art. 14, 24, 54) şi OG 119/1999 privind controlul intern/ managerial şi controlul financiar preventiv (art. 5,13) cu consecinţa prejudicierii bugetului local al comunei Livezile” sunt faptele reținute de procurori în sarcina primarului.

Cazul ”Neamț” evidențiat în raportul Parchetului pe 2017 

Raportul pe 2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud menționează cazul primarului Olimpiu Neamț pe care-l consideră printre cele mai ”relevante dosare” ale procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița. De altfel acesta și singurul caz menționat din activitatea procurorilor de pe lângă Judecatoria Bisstrița: ”printre cele mai relevante dosare sub aspectul calităţii inculpatului şi al pericolului social al faptei, ar fi de exemplificat dosarul nr. 2670/P/2013, în care primarul unei comune a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, săvârşită prin achiziţionarea unor bunuri pentru instituţie la preţuri supraevaluate, respectiv prin încălcarea reglementărilor privind achiziţiile publice.” scrie raportul de bilanț întocmit de prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Diana Șipoș.

În acest proces primăria Livezile, cu care Olimpia Neamț a mai avut câteva interacțiuni în fața  instanțelor de când nu mai este primar, între care recuperarea unor porci de la o fermă,  s-a constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului din dosar.

Olimpiu Neamț a fost primar PNL până în 2012, când a decis să candideze din partea PDL și a pierdut primăria din Livezile în fața unui alt candidat al fostului său partid, PNL, Traian Simionca.

sursă foto: Gazeta de Bistrita

Share.

About Author

Lasă un comentariu