Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vinerea Mare e zi liberă de anul acesta. Un deputat bistrițean e printre inițiatorii legii care a impus-o

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ziua de vineri dinaintea Sărbătorilor de Paști este sărbătoare legală începând din acest an și a intrat oficial în calendarul zilelor libere de care se bucură românii. Impunerea noii zile libere s-a făcut în timp record în Parlament prin modificarea Codului Muncii și adăugarea la ultima zi liberă consfințită de legiuitori, cea de 24 ianuarie  și a Vinerii Mari.

Propunerea legislativă a fost inițiată în luna decembrie a anului trecut de mai mulți parlamentari UDMR, și semnată ca și co-inițiatori de parlamentari din mai multe grupuri politice, printre care și deputatul PNL de Bistrița Năsăud Robert Sighiartău. În expunerea de motive pe care o puteți citi aici: EXPUNERE DE MOTIVE mod. ART 139 CODUL MUNCII  inițiatorii invocă mai multe argumente de ordin religios, dar și faptul că sărbătoarea este zi liberă și pentru funcționarii Uniunii Europene de la Bruxelles, inclusiv pentru cei români. Inițiatorii au atașat inclusiv un tabel cu zilele libere ale funcționarilor europene, în care apare trecută anul acesta ziua de 30 Martie 2018, adică Vinerea Mare pentru catolici. Un alt argument ar fi și acela că Vinerea Mare este sărbătoare legală în 16 din cele 28 de țări ale Uniunii Europene.

Legea de modificare a Codului Muncii, care adaugă Vinerea Mare drept a 15-a zi din calendarul sărbătorilor legale din România a fost promulgată luni de președinte și urmează să apară în Monitorul Oficial. Aceasta înseamnă că în 6 Aprilie 2018 românii vor avea o nouă zi liberă. Tot liber va fi și 9 Aprilie , adică a doua zi de Paști.

Share.

About Author

Lasă un comentariu