Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițeanul care duce steagul unirii la Chișinău are în față 10 zile de mers pe jos

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Susținătorii lui Antal Francisc, bistrițeanul de 67 de ani care a pornit-o pe jos până la Chișinău pentru a duce acolo simbolul unionismului, steagul României, dar și un steag al județului postează zilnic câte un buletin al drumului parcurs de acesta. Antal Francis a pornit către Chișinău în 12 martie și va merge pe jos până în 24 martie, data programată pentru a ajunge în capitala Republicii Moldova, acolo unde-l vor aștepta o parte din prietenii săi care vor merge cu mașinile. Cu toții vor să participe în 25 martie la Marșul Unionist de la Chișinău, pentru ca în 26 martie steagul să fie arborat pe Aleea Scriitorilor la statuile scriitorilor bistrițeni Liviu Rebreanu, Andrei Mureșanu și George Coșbuc. Programul nu se încheie aici pentru că în 26 martie, ”steagul va ajunge la Soroca (cetate ridicată de meşterii bistriţeni în vremea lui Petru Rareş) şi la mânăstirea Căpriana la racla Sf. Gavriil Bănulescu-Bodoni (bistriţean).” notează pe blogul său Florin Bojor.

Marș întins indiferent de condiții

Marți bistrițeanul a reușit să treacă în Bucovina : ”În ciuda vremii nefavorabile, a oboselii după atâţia kilometri parcurşi şi a vârstei domnului Antal Francisc (64 de ani), temerarul bistriţean se pregăteşte pentru a treia zi de mers pe jos cu steagul în mână. Traseul de mâine, miercuri, 14 martie este: Podu Coşnei, Dealu Floreni, Dorna Candrenilor, Roşu, Vatra Dornei, Argestru, Iacobeni, Mestecăniş, Valea Putnei (39 km). anunță pe blogul său profesorul Florin Bojor, cel care ține jurnalul de traseu.

Antal Francisc nu este la prima tentativă de acest gen. El a parcurs recent drumul către București alăturându-se  temerarilor de la Cluj din Marșul Speranței care au mărșăluit pe jos până în București 11 zile pentru a ajunge la mitingul împotriva corupției din 20 ianuarie.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu