Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Daniel Suciu sare în apărarea actorului care conduce Ministerul Culturii, după ce liberalii l-au acuzat de incompetență

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce ministrul Culturii, actorul George Ivașcu a anulat validarea a peste 2000 de proiecte depuse de autoritățile locale pentru Sărbătorirea centenarului și nu s-a prezentat la niciuna dintre dezbaterile comisiei parlamentare la care a fost solicitat să dea explicații, liberalii i-au cerut astăzi PSD-ul, în plenul Camerei Deputaților să-l revoce din funcție: ”Actualul domn ministru a luat decizia să anuleze hotărârea fostului ministru al Culturii de a valida cele 2048 de proiecte depuse de cu privire la Centenar și a hotărât ca în perioada următoare din pixul domniei sale să decidă care sunt proiectele viabile” a declarat Gigel Știrbu, deputat PNL, președintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților,  la rândul său fost ministru al Culturii. El a spus și că PSD va depune o moțiune simplă dacă nu va fi demis Ivașcu, cel care a fost invitat de 4 ori să participe la o audiere în comisia de cultură a Camerei Deputaților și care după ce a promis ca va ajungea l-a trimis pe un secretar de stat în locul său.

Un alt liberal a mers și mai departe și a spus că ministrul Culturii nu pricepe cum funcționează lucrurile în administrație: ” ministrul Culturii nu înţelege că proiectele pe această temă trebuie să urmeze o procedură de licitaţie care poate dura mai multe luni. “Ministrul Culturii fuge şi dispare din spaţiul public într-un moment extrem de important. (…) Acest om nu a fost o zi în administraţia publică, nu pricepe că toate aceste proiecte trebuie să urmeze o procedură de licitaţie care poate dura luni de zile. Acest om este incapabil să înţeleagă că, dacă mai stă mult, nu va putea face nimic, că încalcă legea. Treziţi-l pe domnul Ivaşcu, treziţi-i pe cei de la minister” au sunat acuzele altui liberal, deputatul Florin Roman.

Suciu: ” e regretabil că n-a participat la comisii. Eu am așteptat la comisia de mediu 5 luni un ministru”

Replica PSD a venit de la noul lider de  grup de la Camera Deputaţilor, bistrițeanul Daniel Suciu, care a declarat că nu se pune problema retragerii sprijinului politic ministrului Culturii, George Ivaşcu:
Domnule Roman  adormit întru Domnul înseamnă mort şi nu vă permit ca de la acest microfon să folosiţi asemenea cuvinte. Am fost foarte atent la acest aspect. Înţeleg şi respect foarte mult procedurile parlamentare şi este regretabil că un ministru nu a participat la o comisie parlamentară, dar pentru că am experienţa a încă unui mandat vreau să vă spun că în Comisia de mediu, de exemplu, am aşteptat cinci luni pentru ca un ministru să vină să ne dea explicaţii. Aceste lucruri sunt valabile şi din dreapta şi din stânga. Domnul preşedinte al Comisiei de cultură ne spunea să ne asumăm noi, cei de la PSD, să-i retragem sprijinul. Nu, nu o vom face. Politic, tocmai ne-aţi anunţat că veţi depune o moţiune simplă pe acest subiect. Vă doresc foarte mult succes şi să fiţi convins că Centenarul nu este numai al PNL sau al PSD. Să ştiţi că orice discuţie politizată despre Centenar nu face altceva decât să adâncească această dispută politicianistă şi nu s-au anulat 2.000 de proiecte, vor rămâne în evaluare pentru a avea un caracter unitar, nu doar pentru Alba Iulia, pentru PNL sau pentru PSD”, a spus Suciu, în plenul Camerei Deputaţilor” i-a replicat bistrițeanul care conduce Grupul PSD din Camera Deputaților.

 

Sursă foto: România TV

Share.

About Author

Lasă un comentariu