Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Prezent dis de dimineață la inundațiile din Covasna ministrul Deneș a cărat saci pentru a consolida un baraj

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministrul Ioan Deneș este prezent astăzi încă de la primele ore ale zilei  în localitatea Căpeni, județul Covasna, dar și în Baraolt, acolo unde un dig de protecție amenință să cedeze din pricina unei viituri. Pentru că dela nivelul comandamentului pentru situații de urgență s-a dispus evacuarea a zeci de case, Ioan Deneș a încercat să-i convingă pe cei mai îndârjiți dintre locuitori să nu se expună riscului și să se adăpostească acolo unde le-au indicat autoritățile.

Ministrul nu s-a mulțumit doar cu vorba, ci a pus și mâna și a cărat saci pentru a consolida barajul ridicat de locuitori, pompierii voluntari și cei de la ISU.(foto)

Ministrului Deneș i s-au alăturat în jurul orelor amiezii și ministrul de interne Carmen Dan precum și secretarul de stat Raed Arafat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, a declarat că situaţia este monitorizată în permanenţă şi au fost mobilizate forţe importante de intervenţie atât din cadrul instituţiei, al pompierilor voluntari, Jandarmeriei şi Poliţiei, cât şi al ISU Mureş şi ISU Bacău, care au venit cu microbuze şi autocamioane pentru a ajuta la acţiunile de evacuare.

Primarul oraşului Baraolt a explicat  că dacă digul se va sparge, autorităţile vor recurge la evacuare forţată, persoanele respective urmând să fie găzduite provizoriu în incinta sălii de sport din localitate.

Share.

About Author

Lasă un comentariu