Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alin Salvan: ”Tibi a dus în sania aia și neputințele noastre și le-a învins”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lupta bistrițeanului de oțel cu infernul alb, momentul în care Tibi Ușeriu se chinuie să țină drept tricolorul bătut de un viscol cumplit, după trecerea capătului celor peste 600 de kilometri au descătușat energii nebănuite în sutele de mii de români care l-au urmărit. La unison pe rețele de socializare  oamenii mărturisesc că Tibi chiar i-a făcut mândri că sunt români, și că imnul României, care răzbătea azi noapte prin urletele viscolului artic le-a răscolit emoții de care nu credeau că mai sunt capabili.

Și că, în alt registru,  Tibi le-a cărat în sanie și neputințele lor. Unul dintre cele mai vibrante mesaje și care traduce în cuvintele probabil cel mai bine emoția colectivă de astăzi le-a postat fostul jurnalist Alin Salvan, unul dintre prietenii lui Tibi Ușeriu. Îl redăm în întregime:

”TIBItoyaktuk sau și băieții plâng câteodată!  

Recunosc, când am văzut că organizatorii au pus imnul României, când am văzut vremea cruntă prin care a trecut, când am văzut cu câtă perseverență și cu cât efort se chinuia să scoată și să țină drept tricolorul, mi-au dat lacrimile! 
Îi spun asta si unui prieten, aseară, imediat după, răspunsul lui: “si mie, dar mi-a fost rușine să recunosc!”
Acum, analizând puțin la rece, nebunul ăsta al nostru, ne-a făcut mai umani, ne-a făcut să fim OAMENI! 
Uite așa se adună oamenii în jurul lucrurilor frumoase. Fără campanii, fără reclame, fără promisiuni, fără să primească nimic în schimb și doar cu un singur lucru în comun, acela că pe toți ne inspiră unul singur, același. Dar să ținem minte, că toată bucuria noastră e clădită pe suferința lui, pe ambiția lui, pe motivația lui! Putem să o luăm si personal, pentru ca Tibi a dus în sania aia si neputințele noastre și le-a învins!
Tibi a trecut linia de sosire, a desfășurat steagul si ne-a găsit pe toti acolo cu brațele deschise. Îmbratișarea aia din noapte pentru pentru el, a unit România.
Tibi, nu te înțeleg, am tot încercat, nu am pretenția că aș putea sa o fac vreodată. Dar trebuie să îți spun ceva: de câte ori voi intâmpina vreo greutate în viață, de câte ori o sa îmi vina să mă vait pentru orice, de câte ori voi avea tendința să cedez, mă voi gandi la cele 30 de secunde ale tale. Când o să îmi fie mai greu, nu o sa mai îndraznesc să spun că e greu! Incredibil, omule!
Si acuma ca s-a terminat săptămâna mare, putem saluta cu: 
– Tibi a căștigat !
– Adevărat a câstigat !
Mulțumim Tibi Ușeriu !
Ne vedem la împădurire, cu #tasuleasa” 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Vasile Bruma în

    Tot respectul pentru baiatul acesta si cei care l-au sustinut si-l sustin. Face cunoscuta Bistrita si Romania in toata lumea. Merita toata pretuirea.

Lasă un comentariu