Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tibi Ușeriu pentru a 3-a oară cîștigătorul celui mai dur ultramaraton din lume. Omul de oțel a făcut în 173 de ore 618 km (video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tibi Ușeriu a învins pentru a treia oară consecutiv în cel mai dur ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra. Performanțele sale sunt imposibil de egalat: 618 kilometri în infernul alb, din care 280 pe așa numitul Drum Înghețat (ICE Road) parcurși în mai puțin de 173 de ore. Urmărit cu sufletul la gură de sute de mii de admiratori din țară și din întreaga lume, Tibi Ușeriu, 44 de ani, a trecut linia de sosire la ora 1,20 , ora României pe un viscol teribil. Sosirea triplului campion după 7 zile și cinci ore  la temperaturi infernale, a fost transmisă în direct pe pagina de facebook a Ultramaratonului:

”Felicitări, dragule! Amu, hai acas’!” a mai avut resurse să transmită pe pagina de facebook Tășuleasa Social, cea pe care au ținut la curent susținătorii cu dramatismul competiției, fratele acestuia, Alin Ușeriu și prietenii săi.

Pentru că ediția din acest an a marcat 10 ani de la debut organizatorii au mai adăugat un plus de 50 de kilometri cursei  care s-a transformat într-un adevărat infern, în care ninsoarea și viscolul au fost imposibil de înfruntat. 16 concurenți din cei 23 care au început cursa, între care trei români au abandonat. Campion pentru a treia oară, Tibi Ușeriu  a ajuns la finish cu un avans de 60 de kilometri față de urmăritorul său irlandezul Paul Deasy. Avea steagul României cu însemnele Centenarului în mână, care s-a lăsat cu greu desfășurat în viscolul cumplit care l-a întâmpinat la sosire. Organizatorii l-au întâmpinat pe triplul campion și cu imnul României.

Finalul cursei a fost cu adevărat agonizant, iar cumpăna cea mare a fost undeva imediat înaintea intrării pe ultima sută de metri când epuizarea extremă, degerăturile, durerea și frigul imposibil de descris l-au făcut incapabil să mai stea de vorbă cu fratele său în obișnuita conversație înainte de a intra la adăpost pentru câteva ore de somn. S-a întâmplat imediat după episodul în care Tibi a făcut eforturi supraomenești să se ridice în picioare. Prietenii l-au urmărit ore întregi doar pe aplicația care arăta că e în mișcare și au reușit să anticipeze: ” va termina mai repede cursa”. Avea să-i povestească fratelui său cum i-a fost starea, cum epuizat a adormit pe sanie, iepurește și pentru că a fost bătut de viscol și ninsoare s-a trezit cu toate hainele ude : ” IceRoad-ul ăla m-a mâncat de viu, am fost foarte nașpa în zilele alea pe Ice Road și acum am intrat pe partea aialaltă și acum mi-a fost un pic mai bine..am o infecție la un deget, ăla care mi-a degerat prima dată, în rest așa, chestii din astea micuțe, mi se mai vede un pic la degete și un pic carnea..dar încă-i Ok, încă n-am intrat pe antibiotice, aia-i bine, am un pic de infecție..nu-i nimica grav” a fost conversația purtată de Tibi cu fratele său cu 20 de ore înainte de finish.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu