Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Steagul Unirii trimis de la Bistrița pe jos către Chișinău a fost preluat de un atlet. Vezi ce s-a întâmplat după o altă zi de marș

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vremea rea le-a pus mari probleme bistrițenilor care au organizat ștafeta steagului unirii din Bistrița-Năsăud către Chișinău. Bistrițeanul de 67 de ani Antal Francisc cel care a pornit cu steagul din Bistrița pe jos a parcurs 80 de kilometri prin Pasul Tihuța și a reușit să ajungă prin frig și ploaie la Vatra Dornei.

Organizatorii spun însă că din cauza problemelor de sănătate Antal Francisc, cel care a parcurs pe jos drumul de la Bistrița-București cu câteva luni înainte, a fost obligat să renunțe. Steagul a rămas în custodia unui preot din Vatra Dornei, Mihai Valică, însă după ce organizatorii au căutat alte soluții pe la unioniștii din Suceava, salvarea a venit de la atletul Gabriel Ionuț Pop, unul dintre participanții cei mai activi la protestele din Bistrița. Gabriel Ionuț Pop a pornit pe jos sâmbătă dimineață din Vatra Dornei și a reușit să ajungă cu steagul  la Câmpulung Moldovenesc.

Pentru că vremea s-a înrăutățit dramatic, ultimii 15 kilometri pe jos au fost făcuți prin zăpadă. În Câmpulung însă  vremea rea și viscolul l-au oprit și pe al doilea purtător de ștafetă. Profesorul Florin Bojor, cel care a ținut jurnalul marșului  a anunțat  sâmbătă la ora 21,00 că până la ameliorarea vremii marșul va fi suspendat: ”Vremea este total nepotrivită mersului pe jos pe marginea drumului, iar datorită ninsorii viscolite nici siguranţa pe timp de noapte a stegarului nu este optimă. Felicitări Pop Ionut Gabrielpentru exemplul dat!” a scris Florin Bojor pe facebook.

Florin Bojor precizează că date fiind condițiile meteo marșul va fi reluat peste 2 zile din Gara Gura Humorului către Iași și Chișinău, unde steagul Unirii plecat din Bistrița-Năsăud trebuie să ajungă până la Marșul Unirii programat în 25 martie.

 

Share.

About Author

2 comentarii

Lasă un comentariu