Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vântul polar a doborât copaci în Bistrița și a lăsat mii de abonați fără electricitate între Năsăud și Salva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vântul care la rafală a bătut și cu 60 de kilometri pe oră în județ a doborât astăzi copaci în mai multe zone din Bistrița, a afectat acoperișuri în Rodna și a avariat linii electrice de medie tensiune. Pompierii au intervenit duminică în mai multe zone din Bistrița unde au căzut copaci. Pe strada Trandafirilor au fost obligați să îndepărteze la înălțime, cu ajutorul unei macarale (foto) un brad care să prăbușise și stătea rezemat de fațada unui bloc.

Pompierii din Bistrița au mai intervenit pentru a îndepărta copaci pe strada Zorelelor, Calea Moldovei și Zăvoaie, unde au muncit cot la cot cu cei de la SVSU. Tot în Bistrița cei de la SVSU au intervenit pe strada Soarelui pentru a ajuta la îndepărtarea apei dintr-un beci inundat tot ca urmare a vremii extreme.

Vântul de origine polară a afectat o linie de medie tensiune între Năsăud și Rodna, lăsând fără electricitate 5600 de familii. Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud echipele Electrica au reușit remedierea situației. CJSU avertizează că vântul puternic care va bate în toata după amiaza ar mai putea genera defecțiuni de natură electrică la liniile de medie tensiune, însă dau asigurări că în județ acționează mai multe echipe de la Electrica pregătite să remedieze eventualele defecțiuni.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat prelungirea atenționării meteorologice de cod galben de vânt duminică până la ora 19,00 pentru intensificări ale vântului care la rafală depășește 55-60 km/h, dar și o intenționare pentru depunere de polei între orele 15,00 și 17,00.

Share.

About Author

Lasă un comentariu