Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Numărul firmelor din Bistrița-Năsăud obligate să aplice TVA Split în creștere. Vezi bilanțul actual

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Măsura Split Tva, adică plata defalcată a TVA-ului se aplică în prezent de către 168 de firme mici din Bistrița-Năsăud, relevă o statistică dată publicității de Profit. ro, după datele puse la dispoziție de ANAF. Este vorba în cea mai mare parte de firme care se aflau la finele anului trecut în insolvență sau aveau datorii la plata TVA, pe care nu le -au achitat în ianuarie. Aceste firme au fost introduse practic obligatoriu în sistemul Split TVA, numărul celor care s-au confirmat voluntar fiind nesemnificativ. Din această monitorizare a companiilor din județul Bistrița-Năsăud lipsesc însă firmele mijlocii gestionate la nivel regional de ANAF Cluj, dar și firmele mari care sunt gestionate direct de structura centrală a ANAF.

La nivelul Regiunii de Nord Vest cele mai puține firme care plătesc defalcat TVA sunt în Sălaj 124, iar cele mai multe în Cluj, unde sunt înregistrați ca plătitori de TVA defalcat 777 de agenți economici mici. La capitolul firme mijlocii ANAF Cluj are înregistrate 119 societăți care aplică măsura, însă nu a fost dată publicității o situație pe județe a acestora.

În Bistrița-Năsăud la finele lunii ianuarie sunt înregistrate 10017 SRL-uri din cele 19270 de forme de înregistrare juridică de la Oficiul Registrul Comerțului.

La nivel național abia 2,1% dintre companii s-au conformat voluntar aplicării Split TVA-ului, restul de 97,9% fiind fie în insolvență, fie cu datorii la TVA.

Share.

About Author

Lasă un comentariu