Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un lider al opoziției cere campus universitar în Parcul Industrial. Zice că oricum investiția de acolo a eșuat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parcul Industrial Bistrița Sud este în opinia președintelui de la PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc un obiectiv falimentar și o investiție făcută într-un proiect eronat din start. Turc care și-a construit o mare parte din campania electorala la Primăria Bistrița de acum 10 ani, pe care a pierdut-o, în jurul amenajării unui Parc Industrial care să se transforme într-o zonă de stimulare a dezvoltării municipiului, consideră acum că s-a ales praful de proiect. Și spune că demisia recentă a managerului Parcului Industrial, Iulius Dumitru este ”o recunoaștere implicită a falimentului acestui proiect”.

Turc a declarat astăzi într-o conferință de presă că proiectul pe care l-a inițiat prin 2006 când era viceprimar arată cu totul altfel față de ce ar fi propus el: ” E o investiție de 7 milioane de euro într-un proiect realizat profund greșit În anul 2006 am propus o zonă de dezvoltare economică la Sărata plus un campus  universitar în Parcul industrial. Urma sa avem discuții ca municipalitate cu administrația Universității Tehnice, pentru a stabili ce specializari se cer, iar mediul de afaceri sa susțină acest proiectDar s-a ales praful de tot acest proiect. Administratia PSD si-a batut joc de banii bistrițenilor” este concluzia fostului viceprimar. Turc a explicat că atât renunțarea la proiectul campusului, cât și subdimensionarea parcului a fost o eroare: ”s-a  realizat in 10 ani, o perioadă nefiresc de lungă,  o investiție subdimensionată, ca și suprafață și utilități. Cine răspunde pentru banii care s-au irosit sau care s-au cheltuit prost?”. El a dat ca și contra-exemplu Oradea care are nu unul, ”ci 3 parcuri industriale și în care economia duduie”, fără să țină cont totuși că Oradea, ca municipiu al unui județ de graniță, cu multiple colaborări post-transfrontaliere.

Soluția ar fi corectarea deficiențelor tehnice, dar nu precizează și care sunt

Turc este convins că soluția la actuala situație este corectarea deficiențelor tehnice, fără să precizeze care sunt acestea sau cum pot fi făcute:”nu intrăm în amănunte, dar putem explica la fața locului” și reluarea proiectului pentru de înființare a Campusul Universitar” pentru a atrage activități inovative bine plătite la noi acasă. Pentru că 7 din 10 tineri care pleacă la Cluj rămân acolo. Așa cum arată azi Parcul Industrial e optim pentru campionate de cart” a mai spus președintele PNL Bistrița-Năsăud.

Extensia Bistrița a Universității tehnice, la care învață peste  500 de studenți nu are un campus, chiar dacă în 2014 au existat discuții cu conducerea Consiliului Județean și Prefectură pentru găsirea unei locații pentru un campus universitar comun.

Credit foto: Gazeta de Bistrita

Share.

About Author

Lasă un comentariu