Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Duminică dăm ceasurile înainte. Ar putea fi însă ultimul an în care o mai facem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un proiect de lege aflat pe agenda Senatului de la începutul acestei luni și semnat de parlamentari din toate formațiunile politice propune renunțarea la trecerea la ora de vară în România.  Motivația inițiatorilor: schimbarea orei ar avea efect nefavorabil asupra sănătății oamenilor. Dacă legea, semnată atât de parlamentari de la PMP  cât și de la PSD, PNL, USR și UDMR va fi adoptată, atunci duminică, 25 martie 2018 ar putea fi ultima dată când mai schimbăm ora.

Parlamentarii cred că ora de vară, care ar fi fost adoptată în țara noastră încă din 1916 ca o necesitate de a face economii în condițiile de război, susține expunerea de motive a textului legislativ nu mai are nicio utilitate în prezent, ba mai mult dă peste cap bioritmul oamenilor. Textul inițiativei legislative, semnate alături de 23 de parlamentari și de deputatul de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca susține abrogarea unei ordonanțe din 1997, 20, privind trecerea la ora de vară, suficientă pentru a o opri fixarea ceasurilor cu o ora înainte.

Ora 3 devine ora 4

Practic ora 3 va deveni ora 4 în noapte de 24 spre 25 martie. În perioada orei de vară, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore, însă numai până în 28 octombrie, când vom reveni la ora de iarnă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu