Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

 Ciprian Moldovan: OAMENII RADIOULUI-Radio Transilvania, după 23 de ani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La 23 de ani de înființarea primului post de radio privat din Județul Bistrița-Năsăud, Radio Transilvania, devenit în scurt timp o adevarată instituție de presă, primul director al stației, Ciprian Moldovan, cel care a asigurat managementul în ”cei mai frumoși ani” un remember al radioului, dar mai ales al oamenilor care au lucrat aici:

”Am intrat gâtuit de emoție în ceea ce avea să însemne prima emisie a unui post de radio în Bistrița. Veneam dintr-o bibliotecă de țară și tot ceea ce vedeam mi se părea uluitor. Eram pur și simplu copleșit și ma gândeam, uitându-mă la dezinvoltura lui Mircea Bradu și a celor câțiva colegi veniți de la Oradea în fața microfonului, că n-o să reușesc niciodată să realizez o emisiune.

Si am rămas 12 ani, timp în care Radio Transilvania, avea să mai deschidă înca vreo 12 stații, iar eu am parcurs drumul de la reporter la redactor, redactor-șef si director. Am realizat mii de emisiuni și am avut parte de cea mai grozavă experienta a vieții, aceea de a fi corespondent al BBC, post ascultat în România, înainte de 1989, în clandenstinitate. Radioul înseamnă, insa, in primul rand oamenii care se perinda prin fata microfonului sau scriu stiri. De aceea am sa fac un exercitiu de memorie sa vi-i reamintesc pe cei care, vreme indelungata, au intrat in casele dumneavoastra pe calea undelor, intr-o ordine pur si simplu aleatoare :

Catalina Sasarman, una dintre cele mai bune voci de radio pe care am auzit-o, partenera ani la rand la emisiunea ,,De vorba in orele noptii’’, un fel de ,,Midnight Caller,,  bistritean.

Mirela Toth, sufletul si constanta radioului, organizata si loiala este omul care a evoluat incredibil pe perioada cat a lucrat la radio.

Andreea Dana Cristian, acesta era un pseudonim, cu o voce curata si un entuziasm debordant, creativa si harnica era ceea al carei ras era molipsitor.

Augusta Ratiu, nu-i stiu numele dupa sot, dar asa ati cunoscut-o, intransigenta cu ea si cu ceilalti, o excelenta cunoscatoare a genurilor muzicale si o colega pe care te puteai baza.

Liana Szabo, cea mai longeviva angajata a postului de radio Transilvania, un excelent om de marketing, dar si realizatoare de emisiuni.

Delia Rusti, o voce calda, o prietena dedicate cu un suflet mare.

Simona Bozbici, mai intai colaboratoare, in timp ce lucra pentru cotidiene centrale si regionale, apoi redactor-sef la radio, o excelenta si curajoasa jurnalista.

Cristina Muresan, cea mai tanara colega cand s-a deschis radioul, cred ca avea vreo 19 ani, pasionata de muzica.

Voichita Anton, vesela si mereu plina de energie, o colega de nota 10, ne aducea contractile de publicitate, atat de necesare.

Cerasela Ratiu, colega noastra de la Beclean, harnica, organizata si mereu atenta la detalii.

Gigi Dodu, o voce inconfundabila, cu un timbru de voice-over american, o legenda a radioului si o enciclopedie a muzicii international.

Florin Moldovan, rebel si creativ, a venit in radio de pe bancile facultatii de teologie pentru o vara si a ramas 11 ani, pasionat de muzica country, cu un glas de exceptie.

Leonard Muha, copilul rasfatat al radioului, specialist in underground, realizator de emisiuni cu o abordare  nonconformist.

Vasile Timbolmas, omul bun la toate, un electronist si un inginer de sunet cum rar am mai intalnit, dar si un cunoscator al muzicii usoare romanesti din toate timpurile.

Alexandru Pugna, indragitul interpret de muzica populara, realizatorul emisiunii ,, La izvor de cant si dor”, un profesionist desavarsit.

Gheorghe Marginean, impetuos si charismatic.

Cristian Csaszar, o voce foarte buna de radio, mereu vesel, un coleg pe care te puteai baza oricand.

Alex Marius Podariu, a ramas sa duca mai departe sunetul radioului, serios si implicat.

Cristina Vlasa, știrista noastra, cu o voce dinamică, de radio modern

Marius Chiuzan, un stirist harnic si meticulos, o figura aparte in peisaj, chiar daca atunci nu alerga cu bicicleta dupa informatii.

Caius Diugan, de la statia Radio Transilvania din Beclean, desi inginer cu reale calitati de jurnalist, un prieten adevarat.

Alin Cordos, o perioada redactor, un jurnalist abil, cu verb si o scriitura proprie unui autor de carti, incisiv si bun cunoscator al peisajului politic bistritean”

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu