Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alexandru Oprean, secretarul de stat plecat la Ministerul Culturii din Primăria Bistrița a fost demis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Unul dintre cei doi secretari de stat bistrițeni din Ministerul Culturii, Alexandru Oprean, și-a pierdut funcția după ce premierul Viorica Dăncilă i-a semnat la începutul acestei  săptămâni eliberarea din postul de conducere din minister. Ordinul de eliberare din funcția de secretar de stat de la Ministerul Culturii a apărut de altfel în 26 martie 2018 în Monitorul Oficial. Încă nu este clar de ce a fost îndepărtat Oprean, presa centrală speculând că ar fi fost parte din așa zisa epurare a oamenilor lui Tudose. Însă Alexandru Oprean n-a fost numit de Mihai Tudose în Ministerul Culturii, ci de Victor Ponta în aprilie 2014 și a rezistat exact patru ani în minister.

A fost angajat al Primăriei Bistrița, dar și al Casei Regale

Înainte să ajungă secretar de stat în Ministerul Culturii Alexandru Oprean a fost vreme de doi ani, din 2012 consilier în Primăria Bistrița, unde, de altfel s-ar putea întoarce. Cariera lui Oprean a trecut însă și pe la Casa Regala a României, conform CV-ului său de pe site-ul Ministerului Culturii. În CV Oprean a scris că a fost timp de un an, din octombrie 2011 cancelar al Casei Regale a României, calitate în care s-ar fi ocupat de ”Coordonarea resurselor umane şi materiale pentru ducerea la îndeplinire a agendei Familiei Regale şi a bunei desfăşurări a evenimentelor publice ale acesteia. Responsabil pentru crearea Procedurilor Standard de Operare la nivelul administraţiei Regale. Responsabil pentru strategia de comunicare şi relaţia cu presa. Responsabil pentru crearea şi revizuirea fişelor de post ale angajaţilor Secretariatului Casei Regale” potrivit CV-ului său.

Ca formație însă Alexandru Oprean este militar și a absolvit Institutul Militar de Infanterie şi Chimie „Nicolae Bălcescu” Sibiu. Din 1997  până în 2004 acesta a lucrat în Ministerul Apărării Naționale, pe diferite poziții, dar și la Brigada 81 Mecanizată Bistrița.

Din 2004 până în 2005 a fost ofițer de legătură cu un Detașamentul  din Kabul, apoi până în 2007 a revenit la MAPN. Interesant este că din 2008 până în 2011 a fost detașat în Norvegia la un centru de luptă ca ofițer de stat major ca reprezentant tot al MAPN.  A fost și consilier pe probleme de apărare al Principelului Duda, în perioada 2007-2008,, mai scrie in CV-ul său.

 

Credit foto: DC News

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu