Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

E cod portocaliu de inundații în Bistrița-Năsăud. Vezi ce măsuri speciale au luat autoritățile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O avertizare hidrologică de cod portocaliu emisă pentru județul Bistrița-Năsăud încă de duminică după amiaza a pus în mișcare Comandamentul Județean pentru situații de Urgență.  Pentru că avertizarea venită de la Institutul Național de Hidrologie este activă până luni, 2 aprilie, ora 14,00 anunță cantități însemnate de precipitații  comitetul județean a pus în alertă, la ordinul prefectului Ovidiu Frenț toate capacitățile existente, anunță un comunicat de presă.

Același comunicat anunță ca s-a instituit de asemenea serviciul voluntar de permanență în primăriile din zonele vizate de avertizarea hidro, dar și instituirea stării de prealarmare a celor din serviciile voluntare pentru situții de urgență

”Este monitorizată situaţia privind starea căilor de comunicaţii, infrastructura de transport energie şi de comunicaţii, cursurile de apă, unde de regulă se produc inundații. CJSU a decis ca reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița – Năsăud şi autorităţile publice locale din zonele aflate sub incidenţa atenţionării hidrologice să inventarieze stocurile de materiale necesare gestionării situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase (inundaţii). Personalul ISU Bistrița – Năsăud este pregătit să intervină în caz de nevoie, personalul din turele libere fiind prealarmat, la nevoie, în vederea prezentării în cel mai scurt timp la unitate. La nivelul inspectoratului au fost organizate echipe formate din pompieri militari, care, la ordin, vor fi dislocate în zonele de risc în care se preconizează formarea unor viituri pe cursurile pâraielor sau a râurilor. Ei sunt pregătiţi să intervină pentru consolidarea digurilor cu saci de nisip sau cu alte materiale şi evacuarea populaţiei, a animalelor, a bunurilor aflate în pericol, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative.” anunță comunicatul de presă al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu