Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Uite jobul, nu e jobul: câte posturi sunt disponibile pe hârtie în sistemul bugetar și câte în realitate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Instituțiile bugetare din Bistrița-Năsăud au anunțat disponibile cel puțin zece posturi către Agenția Națională a Funcționarilor Publici pentru care se organizează concurs după Sărbătorile Pascale. În realitate însă, unele sunt joburi doar pe hârtie.

Conform datelor oferite de posturi.gov.ro  Primăria Dumitra are disponibile două posturi de consilieri debutanți, cu studii superioare la Biroul de Evidență Agricolă  și unul cu studii medii la Compartimentul de asistență socială. Pentru posturile cu studii superioare se solicită licență în studii administrative iar concursul e stabilit în 9 mai proba scrisă, respectiv 11 mai interviul. Primarul din Dumitra, Gheorghe Bălăjan  nu știe însă decât de cele două posturi cu studii superioare. Iar acolo, surpriză: posturile sunt ocupate, doar că titularele au absolvit între timp studii superioare și se organizează concurs pentru a le putea încadra într-o categorie superioară de salarizare. Întrebat de Bistrița Express primarul nu spune că postul e al lor: oricine se poate prezenta, însă angajatele n-au ce face și ” o să se pregătească”. Primarul Bălăjan mai spune că salariile celor două angajate de la asistență socială erau mici și după ce au urmat studii superioare trebuie să le dea o șansă.

La Primăria Năsăud e disponibil un post de inspector la Direcția de Urbanism. Postul este cu durată permanentă, pentru un inginer debutant în construcții civile sau geodezie. Data limită de depunere a documentelor este 11 aprilie, iar concursul organizat în 24 aprilie 2018.

La Primăria Bistrița e disponibil un post la achiziții publice, însă e cu durată determinată, ceea ce înseamnă că  titularul e fie în concediu de maternitate, fie în concediu fără plată. Termenul limită de înscriere expiră marți, 3 aprilie , iar concursul e organizat imediat după Paști. Titularului i se cer studii superioare și 9 ani vechime în munca.

Două posturi de asistente medicale și un îngrijitor sunt anunțate prin aceeași rețea posturi.gov.ro. Asistentele medicale susțin concurs pentru Cabinetul școlar medical de la Colegiul Național Andrei Mureșanu, iar îngrijitorul pentru Creșa numărul 1 de pe Aleea Sieului. Candidatele pentru joburile de asistent trebuie să aibă  studii postliceale în domeniu, minim 5 ani vechime în specialitatea medicală și dovada ca sunt membre ale organizației profesionale a asistentelor medicale ( O.A.M.G.M.A.M.R.)

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară scoate la concurs un post pentru un absolvent de Drept ca asistent registrator principal gradul II, pe lângă licența în Drept fiind solicitate 6 luni de vechime. Mai multe informații despre acest post găsiți aici: http://posturi.gov.ro/post/asistent-registrator-principal-gradul-ii-oficiul-de-cadastru-si-publicitate-imobiliara-bistrita-nasaud/

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu