Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doar trei parlamentari din șapte s-au dus la întâlnirea cu primarii bistrițeni din Asociația Comunelor.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce nu s-au mai întâlnit cu parlamentarii județului de aproape 10 ani, din vremea prefectului Szilagyi, după cum și-a amintit un primar, edilii de comune i-au invitat joi pe deputați și senatori, la o reuniune, să-și spună păsurile.  La întâlnirea convocată de asociația primarilor de comună din Bistrița-Năsăud au ajuns în final doar 3 parlamentari din 7 câți are județul, și dintre ei unul singur de la partidele din coaliția de guvernare. Așa că primarii de comune și-au spus off-urile legate de modificarea legislației deputaților  Cristina Iurișniți  de la USR,  Ionuț Simionca, PMP și Daniel Suciu (PSD). Au lipsit senatorul ALDE, Ioan Simionca, deși confirmase prezența, senatorul Ioan Deneș de la PSD, devenit ministru la Ape și Păduri, deputatul Doina Pană și deputatul liberal Robert Sighiartău.

Primarii de comune au participat la întâlnire fiecare cu lista lui de probleme, însă modificarea legii achizițiilor publice  a fost solicitarea pentru care au făcut cu toții front comun. Problemele  ridicate de cadastrare și titlurile de proprietate au fost intens dezbătute, primarii plângându-se inclusiv de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobilară, pe care l-au etichetat drept stat în stat. S-au plâns și de birocrație primarii de comune, mai ales de cea cu care au de furcă în derularea proiectelor de finanțare nerambursabilă din fonduri euro, dar și de pensiile mici pe care le iau  atunci când intră în rândul pensionarilor, inclusiv pentru că nu beneficiază de niciun fel de sporuri și au cerut susținere din partea parlamentarilor.

Pentru a compensa lipsa celorlalți parlamentari în special ai puterii, președintele Asociației Comunelor din BN, primarul din Lechința. Romeo Florian a anunțat că va trimite inventarul problemelor și la absenții de la dezbatere pentru a obține susținere. La întâlnirea cu primarii au participat atât prefectul Ovidiu Frenț, subprefectul Ciprian Ceclan Oprea cât și președintele Consiliului Județean Radu Moldovan.

Share.

About Author

Lasă un comentariu