Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tibi Ușeriu se pregătește pentru Ultramaratonul din Himalaya. Va lua cu el tricolorul care l-a însoțit și la Cercul Polar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prezent miercuri în ședința Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pentru a i se decerna premiul acordat de această instituție triplul campion de la Ultramaratonul Arctic Ultra și-a anunțat planurile imediate: participarea la un ultramaraton de 60 de kilometri la peste 5600 de metri altitudine, în aerul rarefiat al Munților Himalaya. Și acolo, în competiția programată în 29 mai, la cea mai mare altitudine pentru un maraton  va lua cu el steagul României, cel cu însemnele Centenarului, așa cum a făcut-o și la Cercul Polar: ”Am zis că măcar atât să fac şi eu pentru acest Centenar. O să îl duc şi în Himalaya. ..Cred că fiecare român care face ceva, indiferent dacă este o competiţie sau dacă este orice, dacă poate să promoveze România, chiar în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, eu cred că este un pas destul de mare”, le-a mărturisit Tibi Uşeriu jurnaliștilor în declarațiile post-ceremonie. Tibi a vorbit și despre emoția pe care a trăit-o în momentul în care după cei peste 600 de kilometri de marș a auzit la linia de sosire imnul României: ”Era un curent foarte puternic și inițial n-am știut ce cântec este acolo La un moment dat, mi-am dat seama că este Imnul României şi bineînţeles că am fost destul de emoţionat. Și mă întrebau organizatorii dacă a fost bine, pentru că la un moment dat au găsit două imnuri și nu știau sigur pe care să-l aleagă. Dar a fost o surpriză”.

Cât despre premiul primit pentru a treia oară consecutiv de la Consiliul Județean, de peste 25000 de lei și anul acesta, Tibi Ușeriu a anunțat că-l va folosi parțial pentru competiția din Himalaya, iar o altă parte o va dona unui sportiv, așa cum a făcut-o și până acum. Triplul campion, care de altfel a primit de la organizatorii 6633 Arctic Ultra doar o geacă sub 100 de euro, premiile la asemenea competiții fiind simbolice ,  le-a mărturisit de altfel consilierilor județeni că cel mai mare premiu pentru el este recunoștința județului: premiul pentru mine, pentru ceea ce am făcut şi pentru ceea ce am realizat în aceşti ani a fost recunoştinţa judeţului, recunoştinţa dumneavoastră prin acest premiu şi prin aceste distincţii pe care le primesc. Sunt foarte mândru de fiecare dată, mă bucur foarte mult că pot să reprezint judeţul nostru”, a mai spus Tibi Ușeriu.

Ce spune despre titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului

Despre propunerea de a deveni cetățean de onoare al Bucureștiului Ultramaratonistul a spus, mai în glumă, mai în serios căîn materie de titluri ar prefera să o ia de jos: ” După cum ştiţi, la un moment dat am fost propus pentru cetăţean de onoare al Bucureştiului. Eu am zis că aş vrea să încep de acolo de unde am plecat. Aştept foarte mult ca domnul primar de la Prundu Bârgăului să mă propună prima dată, după care să plec mai în sus. Eu am încercat de fiecare dată să plec de jos şi să ajung sus. Adică aştept prima dată să mă propună cetăţean la mine în sat, unde m-am născut sau unde locuiesc, şi de acolo să încep şi până la urmă să ajung la Bucureşti” , dar a recunoscut că nu i-a plăcut motivația acordării,  explicând că din punctul lui de vedere reabilitarea trebuie să și-o facă fiecare singur : ”nu vreau să fiu un exemplu pentru reabilitarea deţinuţilor sau a celor care au săvârşit înainte. Eu cred că fiecare a avut faptele lui, fiecare ştie de ce a fost condamnat şi fiecare trebuie să-şi facă reabilitarea singur. Formularea care a fost făcută, mie, cel puţin, nu mi-a plăcut şi din acest motiv nici nu am refuzat, pentru că eu, din câte ştiu, acest titlu se dă din partea cetăţenilor şi eu o să o ţin mai departe aşa cum cred că este mai bine”, a mai spus Tibi Uşeriu.

Credit foto: Propolitica.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu