Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Apel la umbra caișilor în floare: lăsați în pace Parcul Eminescu și faceți-vă parcarea subterană în altă parte

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fermecați de revărsarea de culori și miresme de la pomii înfloriți în avans în Parcul Mihai Eminescu ecologiștii din Partidul Verde îi invită pe bistrițeni să nu rateze festivalul naturii: ”Căldura a grăbit copăceii din părculețul Eminescu (caișii ornamentali) să înflorească pentru a ne încânta și mai mult privirile. Invit cu aceasta ocazie bistrițenii să poposească pe băncile amenajate din parc și să îi admire” transmite  Marius Bălan într-un mesaj transmis pe adresa redacției. Dincolo de popasul sugerat acesta nu uită să amintească administrației orașului să abandoneze planurile de a realiza acolo o parcare subterana și are un mesaj special pentru viceprimarul Cristian Nicolae, fostul șef al Gărzii de Mediu: ”Nu ar strica cu aceasta ocazie ca și administratorii orașului nostru, care au pus gând rău acestor frumoși copaci și arbuști care se doresc a fi înlocuiți cu o parcare subterană și cu un șantier extrem de dificil, având în vedere condițiile terenului, adică ocrotit de Legea 24 a spatiilor verzi, să regândească viitorul proiect în alt loc. În mod special atrag atenția viceprimarului Cristian Nicolae, fost comisar șef al Gărzii de Mediu. Vă invit domnilor la o plimbare pe jos, să vedeți Bistrița înflorită” mai spune Marius Bălan.

Care e stadiul proiectului parcării?

Marius Bălan a avut o poziție critică la adresa transformării Parcului Eminescu în urmă cu doi ani când Primăria Bistrița a organizat o dezbatere publică pe tema amenajării parcării subterane, la care a fost invitat și reprezentantul unei firme de proiectări care a prezentat un studiu de soluție privind noua parcare. În căutarea unei finanțări pentru proiectul cu 223 de locuri de parcare, estimat la 5,7 milioane de euro, Primăria Bistrița este încă în stand-by cu parcarea.

Purtătorul de cuvânt al municipalității, Mihai Ruști o confirmă: ”deocamdată n-am găsit sursa de finanțare. S-a încercat pe fondul acela elvețian și pe programele guvernamentale, însă deocamdată  nu s-a găsit o sursă de finanțare. Până la urmă se va găsi” a mai spus Ruști pentru Bistrița Express

Share.

About Author

Lasă un comentariu