Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Legea deputatului Simionca de reducere a impozitelor pentru mașini respinsă în Senat. Decisiv e însă votul deputaților

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proiectul care prevede reducerea drastică a impozitelor la autovehiculele cu capacitate cilindrică mare, inițiat și promovat de deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca a fost respinsă săptămâna aceasta la vot în Senat, cu votul masiv al coaliției majoritare. Guvernul s-a împotrivit proiectului invocând tăierea veniturilor bugetare atât la nivelul administrațiilor locale cât și a celui consolidat al statului și a susținut că pierderea bugetară care ar rezulta anual din reducerea impozitelor la autoturisme ar fi 0,05 % din PIB.

Deputatul Ionuț Simionca spune în replica la poziția Guvernului, însușită și de senatori că importanți sunt oamenii, și că de dragul unor bugete nu pot fi nedreptățiți posesorii mașinilor cu capacitate cilindrică mare care plătesc impozite auto disproporționat de mari: ”gândiți-vă că aici nu e vorba de mașini de lux, așa cum s-a pretins. La țară sunt fermieri care mai folosesc încă vechile IMS-uri sau alte mașini de teren la mâna a 2-a, vă dati seama că în cazul unui IMS plătesc impozit într-un an aproape cât valoarea mașinii” își apără proiectul deputatul PMP. El spune că cifra avansată de Guvern este exagerată și că oricum nu au prezentat vreun studiu de impact, așa cum cifrele guvernamentale nu fac referire nici la mașinile românilor  înmatriculate în Bulgaria, al cărui număr nu este cunoscut de autorități.

Cu tot eșecul de la Senat deputatul Simionca rămâne optimist în privința șanselor proiectului său, în condițiile votul deputaților este decisiv: ” semnatarii inițiativei sunt majoritar deputați, cred că se vor mobiliza pentru că este o inițiativă bună și în favoarea celor care i-au ales” a mai spus Simionca pentru Bistrița Express.

Mai multe despre proiectul legislativ puteți citi pe site-ul Camerei Deputaților: http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2017/600/10/8/em618.pdf

Share.

About Author

Lasă un comentariu