Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Licitație pentru exploatarea de apa necarbogazoasă în Maieru. E cel mai mai mare perimetru ofertat de ANRM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Agenția Națională a Resurselor Minerale (ANRM) a scos la licitație concesiunea  mai multe perimetre pentru exploatarea de apă minerala, apă geotermală și minerit. Cel mai mare perimetru pe care ANRM a anunțat că-l concesionează este o suprafață de 6,35 kilometri pătrați, în județul Bistrița-Năsăud, comuna Maieru, zona Valea Caselor pentru concesiune de apă minerală necarbogazoasă( apă plată).

Termenul de depunerea a ofertelor este 30 de zile de la data anunțului, adică undeva în jurul datei de 10 mai.

Doritorii trebuie să depună la sediul ANRM scrisoarea de bonitate cu indicatorii financiari a companiei participante dar și dovada plăților la zi către bugetele de stat, locale și a asigurărilor sociale. Pentru a putea formula ofertele ANRM pune la dispoziția potențialilor concesionari date geologice existente în fondul național mineral referitor la respectivele izvoare/zăcăminte.

Cât va fi redevența?

Taxa de redevența pentru apa minerală s-ar putea scumpi dacă un proiect de lege inițiat de Guvern și pus în dezbatere publică la sfârșitul anului trecut ar ajunge lege. Potrivit noului proiect care ar urma sa scoată exploatarea apei minerale din legea minelor ar crește redevența cu aproape 70 de procente. Noul nivel al taxei ar deveni 4 euro pe m/c la apa minerală, apă necarbogazoasă sau de masă. deocamdată proiectul este stand-by, după protestele operatorilor și reprezentanților organizației patronale a turismului balnear.

Ce licențe pe ape minerale există în Bistrița-Năsăud

Potrivit site-ului ANRM există o licență în derulare pentru apa minerală RECELE  în zona Ilvelor, operată de o companie cu sediul în Cluj.  O alta în curs de derulare este pentru perimetre  de ape minerale terapeutice în Sângeorz-Băi , operată de HEBE și o alta în exploatare tot la Maieru, Anieș, Izvorul numărul 2, tot pentru ape minerale naturale, operată de o firmă cu sediul social în Bistrița.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu