Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fotograful care a încasat 6 gloanțe în Cepari a fost împușcat cu un pistol cu amortizor. Victima este păzită de mascați la Spitalul Județean

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tânărul ucrainian de 31 de ani care a fost împușcat sâmbătă de tovarășul său de călătorie într-o casă în construcție din Cepari, comuna Dumitra, se află la terapie intensivă la Spitalul județean de urgență Bistrița după o operație și este păzit de polițiști. Victima, Vadim M., un fotograf relativ cunoscut în Odesa a fost împușcată în spate, dar și în zona feței și a membrelor sâmbătă dimineața în timp ce intra pe poarta unei case în construcție de la ieșirea din Cepari, unde i se spusese că ar urma să aibă loc întâlnirea cu un localnic. Tânărul a avut un noroc incredibil, pentru că a  reușit să scape cu viață după ce basarabeanul care l-a împușcat, Figliolio Maxim, a tras  șase gloanțe în el, majoritatea din spate și  a reușit să o ia la  fugă și să scape de urmăritorul său. Ulterior, în jurul orelor 3-4  dimineața tânărul plin de sânge a fost găsit de un  sătean care ieșise cu noaptea în cap la arat  și care a chemat Ambulanța.

Agresorul prins în Maramureș a fost arestat preventiv

Cel care a tras 6 gloanțe în tovarășul  cu care călătorise din Moldova până în Ungaria, apoi Satu Mare și Dumitra a fost prins câteva ore mai târziu de polițiștii din Maramureș, după ce au fost instituite filtre pe șoselele de pe potențialele rute. Procurorii bistrițeni spun că la identificarea individului polițiștii s-au folosit de fotografiile din telefonul mobil al victimei. În momentul reținerii polițiștii  au găsit în mașina individului  arma cu amortizor cu care acesta a tras asupra fotografului, iar surse din poliție spun că numai reacția promptă a agenților a făcut ca acesta să nu o folosească împotriva lor. Maxim Figliolio, un individ cunoscut polițiștilor moldoveni dar și ucrainieni pentru comportament agresiv dar și trafic de țigări a fost transferat la poliția din Bistrița și a primit deja mandat de reținere de 30 de zile de la judecători.

Ce spun procurorii bistrițeni

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Angela Sângeorzan (foto) a explicat astăzi într-o declarație de presă circumstanțele acestui caz bizar încadrat deocamdată ca tentativă de omor,

nerespectarea regimului armelor, uz de armă și contrabandă cu arme și muniții: ”Pe baza investigațiilor efectuate s-a stabilit că faptele au fost făcute de cetățeanul moldovean Figliolio Maxim, cu domiciliul în Chișinău asupra victimei, cu domiciliul în Odesa (Ucraina). A rezultat din probe că cei doi se cunoșteau și că în perioada 2017-2018 au fost implicați în traficul de țigări de contrabandă. Pe fondul acestui fapt inculpatul având asupra sa o armă și muniție s-a deplasat pe teritoriul României din Ungaria la volanul unui autovehicul fiind impreună cu victima. Au trecut  în județul Satu-Mare de unde s-au întors spre județul Bistrița-Năsăud, ambii ajungând în noaptea de 13 spre 14 aprilie pe raza satului Cepari, comuna Dumitra. Apoi pe traseu, în vederea unei eventuale întâlniri cu o persoană ce o cunoștea inculpatul au intrat într-o clădire în construcție pe raza satului Cepari, mai întâi intrând victima. Între timp inculpatul, când a coborât din autoturism a luat arma cu amortizor pe care o procurase între timp și a executat foc asupra victimei aflate cu spatele, pe care a împușcat-o în zona spatelui a feței, în momentul în care acesta s-a întors și a brațelor. ” a explicat procurorul Angela Sângeorzan. Aceasta a mai relatat și că după ce fotograful a reușit să scape de agresor său a fost găsit de un fermier din Cepari și a ajuns în cele din urmă la Spital. Potrivit procurorului bistrițean agresorul a fost prins la circa 180 de kilometri de locul tentativei de omor, în județul Maramureș.

Calvarul victimei nu s-a încheiat odată cu preluarea de către ambulanță

Chiar dacă a avut noroc și a reușit să scape cu viață din tirul de gloanțe tras asupra sa într-o zonă izolată, suferințele fotografului ucrainian nu au luat sfârșit odată cu urcarea în ambulanța. Ajuns la Bistrița la Spitalul județean de Urgență Vadim M. a fost trimis cu o altă ambulanță la o clinică de chirurgie cardio vasculară în Cluj, pentru a i se extrage un glonț intrat mult prea aproape de o arteră. Clujenii l-au întors însă, cu cele 3 gloanțele rămase în corp, la Spitalul din Bistrița fără a efectua intervenția chirurgicală, care în cele din urmă s-a făcut tot la Bistrița.

Reacția, cel puțin discutabilă a medicilor Spitalului din Cluj s-ar putea lăsa însă cu sancțiuni. Secretarul de stat Raed Arafat citat de PRO Tv  a declarat că modul în care s-a procedat la Cluj este înfara procedurilor standard , dar și a bunului simț: ”Așa ceva nu se face! Aceasta este o practică total neobișnuită, ca un pacient cu trei gloanțe în el să ajungă la un centru universitar, să fie pus în ambulanță și trimis înapoi. Nu intră nici în proceduri, nu intră nici în bunul simț cel puțin, să iei un pacient de acest gen și să îl trimiți la o distanță de 100 de kilometri cu ambulanța, deci nu e OK”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Urgență Bistrița, Camelia Strungariu starea victimei este stabilă, pacientul este luni după amiaza conștient, cooperant, vorbește, iar rănile nu-i pun în pericol viața. A fost operat de echipă medicală complexă pluridisciplinară  generală, care a inclus un chirurg, un ORL-ist, un ortoped și anestezistul care au   extrase trei proiectile din corpul acestuia care au cauzat leziuni cervicale, toracice și a brațului stâng și au toaletat celelalte plăgi. Purtătorul de cuvânt explică și de ce a ajuns victima să fie trimisă la Cluj: medicii de la primiri urgențe s-au temut după investigația tomografică de atingerea arterei brahiale și pentru că Spitalul nu are secție de chirurgie vasculară s-a considerat că trebuie operat într-un spital de specialitate. Ambulanța de la Bistrița cu medic a plecat spre Cluj la ora 12,00, iar aici după o consultație și refuzul de a face intervenția s-a reîntors cu pacientul după aproape 5 ore și a intrat în operație o ora mai târziu.

 

 

 

 

Foto copertă: pagina de facebook Vadim M.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu