Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președinte la UDMR Bistrița-Năsăud fără concurență: a fost ales pentru al treilea mandat consecutiv

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Decsei Attila, directorul adjunct de la Apele Române a obținut al treilea mandat de 4 ani  la conducerea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, filiala Bistrița-Năsăud în cadrul unei conferințe județene în care n-a avut concurență. Udemeriștii bistrițeni și-au întinerit linia a doua a filialei a filialei alegând-o în a doua poziție, cea de președinte executiv pe liderul organizației de tineret, Timea Zoltan Sipos.

Alegerile udemeriștilor au fost supervizate de un vicepreședinte executiv de la centru, Anna Horvath și un deputat UDMR Benedek Zakariás. Reprezentanții principalelor partide din BN au fost prezenți la lucrările conferinței de alegeri a UDMR-ului, din 14 aprilie, în condițiile în care au fost aliați pe rând la guvernare și nu se știe cum se va roti scena politică. Potrivit unui comunicat de presă au participat la alegerile maghiarilor Nicolae Moldovan, președintele executiv al PSD, Ioan Turc de la PNL la pachet cu secretarul Vasile Silași, respectiv președintele PMP, deputatul Ionuț Simionca și Gelu Muthi , președintele ALDE Bistrița.

Rezultate modeste la ultimele runde de alegeri in BN

Din 2008 încoace UDMR nu reușește să treacă pragul de 5% la alegerile locale în județul Bistrița-Năsăud și să trimită în Consiliul Județean reprezentanți.

La ultimele alegeri locale cele din 2016  UDMR a obținut 4,33% în județul Bistrița-Năsăud și nu a reușit să obțină niciun mandat de consilier județean. Nici în 2012 scorul județean la locale nu a depășit patru procente, iar în 2008 a fost de 4,8%. Doar în Consiliul Local Bistrița udemeriștii au reușit să treacă de 5% și să aibă reprezentanți.

Share.

About Author

Lasă un comentariu