Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Parlamentul a adoptat programul de înființare a centrelor de colectare a laptelui în zonele montane. Cum comentează deputatul Simionca

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Camera Deputaților a votat astăzi un  proiect de lege care prevede aprobarea unui program de investiții guvernamental privind înființarea de centre de colectare a laptelui pentru zona montană.  Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, membru al comisiei de agricultură al Camerei Deputaților a anunțat în plen la dezbaterea proiectului legislativ că partidul său susține legea, adăugând că programul ar trebui extins și pentru zona submontană dar ar trebui să se prevadă şi alocarea de fonduri pentru renovarea centrelor de colectare deja existente.

Programul de investiții pentru centrele de lapte, care este susținut de Guvern  ar urma să fie derulat în perioada 2018-2020 în colaborare cu Agenția  Zonelor Montane, o structura înființată la finalul legislaturii trecute, cea care dă verde proiectelor de înființare a centrelor de colectare. Beneficiarii ar urma să fie privați: PFA-uri, intreprinderi familiale, grupuri și organizații de producători sau cooperative, iar valoarea totală a proiectului este de 60 de milioane de lei asigurați din fonduri ale Ministerului Agriculturii. Beneficiarii primesc o finanțare între 40% din investiție, dar pot ajunge în anumite condiții și la o finanțare de 60% .

Deputatul Ionuț Simionca a postat luarea sa de poziție din plenul Camerei Deputaților de la dezbaterea legii pe pagina sa de facebook:

 

Camera Deputaților a fost decizională în cazul acestui proiect, urmând ca legea să ajungă la președintele Iohannis pentru promulgare.

Share.

About Author

Lasă un comentariu