Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Regulamentul parcărilor n-a rezistat nici 4 luni. Trei inițiative de modificare, două de la opoziție și una de la primar sunt în dezbatere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce un consilier PNL și grupul ecologiștilor din Consiliul Local, Sorin Archiudean și Teodor Mârza  au inițiat fiecare proiecte de hotărâri care să modifice noul regulament al Parcărilor din Bistrița, intrat în vigoare în 1 ianuarie anul acesta, a pus în dezbatere și primarul Ovidiu Crețu varianta sa de modificare.

Interesant este că toate cele trei proiecte au un numitor comun: vor să modifice ora până la care beneficiarii abonamentelor de domiciliu beneficiază de exclusivitate, de la 17,00 la ora 15,30, cât era în vechiul regulament.

Doar proiectul liderului consilierilor liberali Sorin Hangan depus în urmă cu mai bine două luni, are și alte modificări substanțiale  în afara orarului parcărilor de domiciliu. Acesta propune mai multe modificări printre care practici unitare a amendării celor care parchează în timpul orelor de rezervare pe locurile parcărilor de domiciliu cu cei care parchează fără să plătească în parcările publice. Liberalul a remarcat că există diferențe de tratament: în timp ce cei care sunt surprinși că parchează fără să plătească pe locurile publice pot plăti amendă înjumătățită în 48 de ore, în timp ce pentru parcările rezidențiale amenda nu se înjumătățește. La amenzi pentru parcările publice se încasează 200 de lei pentru persoanele fizice, 400 lei pentru cele juridice, în timp ce pentru parcare contravenționala  pe locurile rezidențiale amenda este de 500 de lei, ceea ce ar fi un dezechilibru legislativ. Proiectul propune uniformizarea amenzilor la 300 de lei și posibilitatea plății în 48 de ore pentru ambele tipuri de parcări. Cititi proiectul consilierului Sorin Hangan aici: PROIECT REGULAMENT PARCARI-SORIN HANGAN

Primarul vrea parcări cu plată pe încă două străzi 

Primarul Ovidiu Crețu, cel care a inițiat și regulamentul de parcare în vigoare a ajuns la concluzia că acesta trebuie modificat după nici 6 luni la adoptare și 4 luni de la intrarea în vigoare. În expunerea de motive a proiectului de modificare, care se află și el în dezbatere publică, alături de cel al ecologiștilor și al liberalului Sorin Hangan primarul invocă solicitări primite de la sindicatele angajaților din Rombat și a celor de la Iproeb care ceruseră ca orarul de folosire a parcărilor rezidențiale să revină la 15,30 pentru ca locurile de parcare de acasă să fie disponibile angajaților din zona industrială care-și termină programul la ora 15,00.

În plus primarul Ovidiu Crețu propune  introducerea a altor două străzi: Zimbrului și Lalelelor printre cele cu parcare publică taxabilă, invocând faptul că locurile de parcare de pe ele două străzi sunt ocupate tot timpul zilei.

Interesant este că primarul Crețu a anunțat chiar la adoptarea noului regulament despre aceste scrisori însă și-a menținut poziția de a propune ora 17,00, care a și fost votată atunci.

Toate proiectele sunt în dezbatere publică și nu se vor vota în ședința de joi

Deocamdată cele trei proiecte sunt în dezbatere publică și nu vor fi luate în dezbaterea ședinței de Consiliu Local programate pentru 19 aprilie, deși ele, potrivit consilierului Hangan ar fi fost dezbătute în comisiile de specialitate. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști spune că motivul este faptul că n-a fost îndeplinit termenul legal în care acestea au stat în dezbatere publică și că vor fi pe masa consilierilor locali într-o altă ședință. Toate proiectele au fost supuse dezbaterii publice în 27 martie, iar potrivit legii trebuie să rămână în dezbatere 30 de zile.

Aici puteți citi proiectul consilierilor ecologiști, Mircea Archiudean și Teodor MârzaPROIECT REGULAMENT PARCĂRI PER

Cel al primarului îl puteți citi aici: PROIECT REGULAMENT PARCARI -PRIMAR

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Ce dezbatere publica domnilor !. Estia se pisa pe parerile cetatenilor cat ai zice peste. Sunt la butoane si propun aberatii cu nemiluita.Cu asemenea alesi nu se poate comunica. Sa vina banii, fireste de la contribuabili.

Lasă un comentariu