Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Stelian Dolha: ”mă întreb de ce n-a făcut primarul o ofertă de cumpărare a clădirii CNLR. Acum n-am fi fost în situație de criză”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prim-vicepreședintele PNL Stelian Dolha a tras astăzi un semnal de alarmă asupra situației critice în care se găsește clădirea Colegiului Național Liviu Rebreanu, rămasă fără finanțarea pentru reabilitare de 32 de milioane de lei prin PNDL și fără soluții alternative, în condițiile în care imobilul are nevoie urgentă de lucrări extinse. Toate acestea după ce Ministerul Administrației a refuzat derularea contractului de finanțare, câștigat inițial de municipalitate  din pricina regimului de proprietate a clădirii, iar proprietarul, Biserica Evanghelică a declinat oferta primarului Crețu de o dona orașului  : ”Aș  vrea sa aduc în atenție o situație de criză cu care ne confruntăm si în legatura cu care  Primăria Bistrița nu are astăzi nicio soluție. E vorba de reabilitarea clădirii istorice a Colegiului Liviu Rebreanu. Si spun că e o situație de criză pentru că din datele tehnice pe care le-am obținut, acoperișul clădirii mai ține vreo doi ani de zile, iar programul  de 32 de milioane de lei prin PNDL, de reabilitare a clădirii CNLR cu care ministrul Shevill Shaideh s-a lăudat la Bistrita, a fost doar o fumigenă. Pentru că vine acum primarul Ovidiu Crețu și caută Acarul Păun și spune că vinovați pentru pierderea finanțării sunt juriștii Ministerului Dezvoltarii pentru că au interpretat abuziv, greșit regimul de proprietate.  Și că faptul ca municipalitatea are  contract de administrare pe 99 de ani asupra clădirii aflate în proprietatea Bisericii Evanghelice s-a dovedit  insuficient. Și tot primarul Crețu anunța si că va încerca sa induplece  Episcopia Bisericii Evanghelice, sa doneze clădirea. Ei bine a eșuat și  minunea nu s-a intâmplat. Ideea asta creațiană s-a dus pe apa sâmbetei.” a mai remarcat Dolha.

Dolha spune că este ridicol să crezi că cineva ar putea dona o asemenea clădire fără niciun leu în compensație și se întreabă de ce n-a făcut din timp municipalitatea o ofertă serioasă de cumpărare pentru clădirea CNLR Episcopiei Bisericii Evanghelice, în condițiile în care e mai mult decât o clădire simbol a orașului.  Și că în plus orice consultant știe că fără un regim clar de proprietate a clădirii n-ai cum să primești fonduri europene, și nici finanțări masive prin PNDL :  ”Păi n-o să doneze nimeni o asemenea clădire. E o clădire în care au învățat generații și în care învață copiii noștri. Te-au lăsat totuși să o folosești o bună bucată de vreme. Și eu mă întreb: de ce n-am venit cu o ofertă clară de a cumpăra clădire? Domnul primar Ovidiu Teodor Crețu, celălalt viceprimar Cristian Nicolae care văd că e foarte activ pe pagina de socializare. De ce n-au venit cu o ofertă clară de cumpărare? ”

 Cum să te zgârcesti pentru o asemenea clădire? Adică am avut bani pentru pârtie, pentru pârtia folosita 10 zile pe an sau pentru toate fanteziil, dar pentru clădirea simbol a Bistriței n-ai bani. Cea r fi ales bistrițenii . Acum ce așteaptă ? Să se spele pe cap cu asta următorul primar? Bravo, mare atitudine de primar.” a mai comentat Stelian Dolha, fostul contracandidat al lui Ovidiu Crețu la alegerile din 2016.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu