Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE:Fotograful ucrainian a reclamat dispariția câtorva mii de euro la ieșirea din Spitalul Bistrița. Doi angajați au fost reținuți de polițiști

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE: Doua angajate a Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud au fost reținute de polițiști pentru furt calificat fiind acuzate că i-au furat 12000 de euro fotografului ucrainian care a ajuns la UPU în urmă cu 10 zile, în stare critică împușcat de 6 ori . Cele două angajate vor ajunge astăzi în fața judecătorilor pentru mandatul de arestare, a confirmat Diana Pintea Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud

Știrea inițială: Externat marți, 24 aprilie  din Spitalul județean de urgență Bistrița (foto), unde a fost operat și i-au fost extrase trei gloanțe după ce a fost împușcat de un alt ucrainian  fotograful din Odessa, Boris Malokolovenko a reclamat dispariția a 12000 de euro pe care i-ar fi avut asupra sa atunci când a fost adus la UPU în stare critică. La ieșirea din Spitalul Județean, în jurul orelor amiezii victima atacului din Cepari a fost însoțit chiar de șeful Serviciului de investigații Criminale, Paul Andreica și de un alt coleg de-al său. Cu zâmbetul pe buze Boris a evitat să răspundă la întrebările ziariștilor care-l așteptau la ieșire, pretinzând că nu cunoaște limba engleză. Polițiștii l-au însoțit atât la sediul Inspectoratului Județean de Poliție, cât și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud (foto 2).

Câteva ore mai târziu, lovitură de teatru: la Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud au descins polițiștii, care în final au ridicat trei angajați, un brancardier, o femeie de servici și o angajată de la registratură, după ce au făcut percheziții inclusiv la Unitatea Primiri Urgențe, potrivit ziarului Adevărul. Directorul  Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany a declarat publicației citate că polițiștii au venit cu mandat de percheziție pentru trei angajați suspectați de furt calificat:” (e) un mandat de percheziţie domiciliară pentru trei dintre angajaţii de la Unitatea de Primiri Urgenţe… sunt cercetaţi pentru furt calificat. … Organele de cercetare ne-au solicitat înregistrările, pentru că în UPU este absolut tot monitorizat şi înregistrat.   …  Plângerea a fost făcută de către cetăţeanul păgubit. El a reclamat că s-a întâmplat chiar când a ajuns în UPU. Când a venit atunci împuşcat, a spus că a avut la el o sumă de bani, acum nu pot să vă spun mai multe, că eu nu am văzut banii”, a declarat directorul Lazany pentru ziarul Adevărul.

Împușcat de 6 ori de alt ucrainian într-o casă părăsită din Cepari

Fotograful ucrainian a ajuns în Spitalul Județean de Urgență preluat de o ambulanță sâmbătă, 14 aprilie după ce a  fost descoperit împușcat pe dealurile din Cepari de un fermier ieșit la câmp în jurul orelor 4 dimineața: Boris Malokolovenko fusese împușcat de 6 ori într-o casă în construcție din Cepari de un ucrainian alături de care a călătorit din Moldova până în Ungaria și înapoi prin Satu Mare, și cu care procurorii au stabilit că ar fi fost implicat în trecut în trafic de țigări de contrabandă. În timp ce fotograful a ajuns la Spitalul județean cu o ambulanță cel care l-a împușcat a fost prins de polițiști la 180 de kilometri distanță în județul Maramureș și adus în Bistrița-Năsăud, unde a și primit mandat de arest de la judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud până în 15 mai 2018.

Boris Malokovenko a parcurs și un drum până la Cluj înainte de a fi operat tot la Bistrița. Medicii de la Bistrița s-au temut să-l opereze inițial suspectând că un glonț e prea aproape de o arteră și l-au trimis cu o ambulanță la Cluj, însă pacientul a ajuns să facă drumul înapoi la Bistrița unde a fost în cele din urmă operat în cursul serii de sâmbătă.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu