Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

S-a votat pușcăria de acasă și cea de weekend. Vezi ce parlamentari bistrițeni au spus ”DA” legii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputații au votat astăzi proiectul legislativ care permite măsuri alternative de executarea a pedepsei cu închisoarea, adică în timpul weekendului sau la domiciliu. După ce a trecut tacit de Senat în noiembrie anul trecut proiectul se duce la președinte pentru promulgare, însă opoziția a anunțat astăzi că îl atacă la CCR. Legea detenției acasă sau în timpul weekendului ar urma să se aplice deținuților care nu sunt recidiviști, n-au comis fapte cu violență sau de corupție, au o pedeapsă mai mică de 5 ani, iar un judecător, altul decât cel care a dat sentința definitivă stabilește această măsură. Votul de astăzi din camera Deputaților a fost covârșitor: doar 80 de deputați au votat împotrivă, 6 s-au abținut și 170 au fost pentru măsură. Proiectul nu mai prevede brățara electronică, iar deținuții ar urma să fie supravegheați de ofițerii de probațiune, care în cazul comunelor ar urma să fie șefii de post.

Cum s-a ajuns aici?

Practic la originea proiectului a fost un grup de liberali, cu Alina Gorghiu în frunte, însă modificările făcute în comisiile juridice ar fi transformat cu totul inițiativa într-un proiect pe care inițiatorii nu-l mai recunosc. De altfel inițiatorii nu doar că se dezic de proiectul pe care nici nu l-au votat, însă au declarat că-l atacă la Curtea Constituțională: ” erau proiectele necesare ( nota red. pe ordinea de zi s-au mai votat două care vizau executarea pedepselor) pentru că în penitenciare să se producă o adevărată reformă. Din nefericire, ați pervertit ambele măsuri. Pe de o parte, aceste măsuri alternative au devenit un instrument prin care din măsuri alternative la executarea pedepselor cu închisoarea, dumneavoastră ați elaborat un proiect prin care introduceți ca inovație juridică măsuri alternative la liberarea condiționată. Asta este efectul amendamentelor care au fost depuse in Comisia Juridica” a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache în plen la dezbaterea proiectului.

A fost circ în plen: Călăriți un cal mort” le-a aruncat deputatul bistrițean Daniel Suciu

USR-iștii au fost mult mai radicali și au susținut prin vocea deputatului Stelian Ion că prin adoptarea măsurilor alternative de executare a pedepselor, PSD se comporta ca un “piroman” si că îsi doresc sa rezolve problema corupției prin eventuala abrogarea a întregului Cod Penal: “Este o bazaconie ceea ce propuneți dumneavoastră – închisoarea acasă. Ce a facut PSD de se comportă asemenea unui piroman care smulge cutia de chibrituri din mâna si da foc casei? A preluat pur și simplu un alt proiect al colegilor noștri (de la PNL – n.red.), a adus amendamente – 18 am numărat – la opt articole, au modificat complet conținutul si au relaxat foarte mult aceasta legislație, în continuarea demersului mai vechi de dezincriminări, de relaxare a legislației penale” a mai spus deputatul USR.

”Pedepsele cu corupția au fost scoase din acest proiect de lege. Călăriți un cal mort” le-a aruncat deputatul PSD de Bistrița-Nsăăud, Daniel Suciu, care a luat cuvântul ca lider de grup la PSD. Suciu le-a reproșat celor de la USR că sunt și singurul partid care ar putea trece drept corupt, amintindu-le de problemele descoperite de Autoritatea Electorală Permanentă.

Deputații PSD de BN au votat în bloc

Proiectul legislativ  care permite deținuților cu pedepse sub 5 ani să-și execute pedeapsa cu închisoarea la domiciliu sau doar în timpul weekend-ului a fost votată, conform tabelului cu votul definitiv, afișat pe site-ul Camerei Deputaților de deputații bistrițeni Doina Pană și Daniel Suciu, cel care este și lider de grup la PSD în actuala sesiune parlamentară. În același mod precum Daniel Suciu au votat practic toți deputații PSD, ar și cei de la ALDE. Împotriva proiectului de lege au votat deputatul PMP de Bistrița-Năsăud Ionuț Simionca și cel de la PNL, Robert Sighiartau. Au votat impotrivă legii în bloc PNL; PMP și USR.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Inchisoarea de acasa poate beneficia de piscina, o feteasca cu ghiata si o dansatoare tunata la bara care iti aplica in zona bratarii de urmarire un masaj erotic de mare finete. Sa tot fi puscarias in Romania, mai ales ca ramai cu agoniseala luata de la altii si din bani publici si Europeni. Tara te vrea HOT ! BRAVOO !

Lasă un comentariu