Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cererea de reținere a angajatelor Spitalului Județean n-a mai ajuns în instanță. Procurorii au stabilit doar măsura controlului judiciar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Procurorul de caz care investighează furtul din Spitalul Județean Bistrița-Năsăud, sesizat de fotograful ucrainian Boris Malokolovenko, care pretinde că a rămas fără 12 mii de euro, nu a cerut judecătorilor mandat de arestare pentru cele două angajate reținute marți.

Mandatul de reținere a celor două angajate ale Spitalul Județean Bistrița, ridicate cu mascații și supuse perchezițiilor domiciliare a expirat la miezul nopții, iar procurorii au fixat deocamdată doar măsura controlului judiciar, fără a mai ajunge în fața judecătorilor. Surse de la nivelul Tribunalului Bistrița-Năsăud au confirmat că nici la Judecătoria Bistrița și nici la instanța superioară nu au fost trimise solicitări de la Parchet în acest caz și că măsura controlului judiciar a fost fixată de procurori, care destul de probabil că nu au avut suficiente probe pentru a cere o măsură privativă de libertate.  Procurorii au avut la dispoziție înregistrările video de la Unitatea de Primiri Urgențe și rezultatul perchezițiilor domiciliare și din spital. Doar în situația în care persoanele acuzate depun contestație împotriva controlului judiciar, se va pronunța un judecător, au mai spus sursele consultate de Bistrița Express.

Boris Malokovenko tânărul basarabean cu dublă cetățenie, ucrainiană și moldovenească a ajuns în Spitalul de Urgență Bistrița după ce a fost împușcat în noaptea de 13 spre 14 aprilie în comuna bistrițeană Dumitra cu 6 gloanțe de un alt ucrainian cu care călătorea din Ungaria și cu care procurorii au dezvăluit că avea afaceri de trafic de țigări. Malokolovenko a fost externat luni, 23 aprilie, după ce a fost supus unei  operații delicate și după ce medicii i-au extras gloanțele din corp, însă plângerea ar fi formulat-o anterior externării. Ucrainianul care l-a împușcat se află în custodia poliției, cu mandat de arestare de 30 de zile.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu