Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: La un fir de păr de o nenorocire: pompierii au stins un incendiu la un tir încărcat cu azotat de amoniu în Pasul Tihuța

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE: Pompierii au reușit să lichideze un incendiu la un tir încărcat cu 22 de tone de azotat de amoniu, a cărei cabină a fost cuprinsă de flăcări în Pasul Tihuța. Intervenția, care a fost de grad zero ca periculozitate s-a terminat cu bine, pompierii reușind să evite o tragedie. Anunțul lichidării incendiului a venit la ora 19,42 de la purtătorul de cuvânt ISU: ” din fericire incendiul a fost lichidat în totalitate . Pompierii militari de la Garda de intervenție Prundu-Bârgăului au acționat cu profesionalism și au reușit lichidarea incendiului în limitele găsite ” a anunțat purtătorul de cuvânt ISU, Marius Rus.

Polițiștii vor supraveghea perimetrul și încărcătura pe parcursul nopții până la preluarea acesteia de către proprietar, care va avea loc cel mai probabil vineri. Poliția va face și verificări împreună cu Inspectoratul de Stat pentru controlul în Transport Rutier, cu privire la legalitatea și documentele de transport, a informat purtătorul de cuvânt al Poliției BN, Crina Sârb. Acesta a spus și că șoferul tirului, de origine ucrainiană, a scăpat fără leziuni din incendiul care a distrus complet cabina.

Știrea inițială: Un tir încărcat cu azotat de amoniu a luat foc în timp ce rula în Pasul Tihuța în jurul orelor 18,00 și câteva minute. Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus  pompierii militari au reușit să lichideze incendiul în zona remorcii și în jurul orelor 18,50 se concentrau pe lichidarea focarelor în zona cabinei. Intervenția este extraordinar de periculoasă, tirul fiind încărcat cu 22 de tone de azotat de amoniu, o substanță care se descompune în contact cu căldura și  poate exploda foarte ușor, iar exploziile au efecte devastatoare.

Traficul blocat pentru siguranță

Specialiștii apreciază că un kilogram de azotat de amoniu are același efect precum 100 de grame de TNT. Circulația în Pasul Tihuța a fost blocată pe ambele sensuri, polițiștii de la rutieră asigurând un perimetru  de protecție.  Accidentul s-a produs pe DN 17, la kilometrul 105-106.

Azotatul de amoniu cauza tragediei cu 18 victime din Mihăilești

Una dintre cele mai mari tragedii de pe șoselele românești din ultimii ani s-a produs în urma unei explozii a unui tir încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu. S-a întâmpla în urmă cu 14 ani la Mihăilești, când un tir  încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a explodat provocând moartea a 18 persoane, între care 7 pompieri, doi jurnaliști de televiziune și  alți nouă civili care circulau în zonă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu