Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Campanie pe străzile Bistriței pentru al doilea tur de scrutin: ce ne așteaptă în 2020 dacă nu se modifică legislația

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Ionuț Simionca însoțit de echipe de susținători ai Partidului Mișcarea Populară au ieșit sâmbătă pe străzile Bistriței într-o campanie de strângere de semnături pentru modificarea legislației și revenirea la două tururi de scrutin la alegerile locale.  Parlamentarul PMP le-a explicat  celor cu care a stat de vorbă de ce un singur tur de scrutin asigură o legitimitate mai mică primarilor și cum în plan politic păstrarea formulei cu un singur  tur perpetuează la cârma orașelor aceiași oameni și conservarea în administrația locală și la conducerea țării a aceluiași partid:”  Spre bucuria mea, oamenii cu care am stat de vorbă au înțeles perfect că inițiativa PMP apropie politica de cetățean și că, fără schimbarea legii, PSD va rămâne pe vecie împietrit în administraţia locală și la conducerea României, cu efecte catastrofale pentru democrație” a notat deputatul Simionca pe pagina sa de facebook. El a exemplificat cu situația Bistriței și ultimele alegeri locale: Să vă dau un exemplu: primarul PSD al Municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a obținut, la alegerile din 2016, 47% din voturi, la o prezență la vot destul de mică, de doar 35,7% din totalul cetățenilor cu drept de vot. Deci acesta a fost ales primar de doar 16,7% dintre cetățenii municipiului Bistrița. În acest context, acțiunile sale nu au suficientă reprezentativitate și legitimitate în oraș” a mai spus deputatul PMP, el însuși competitor a lui Ovidiu Crețu în ultimele alegeri locale.

Acesta a avertizat și că PSD -ul este principalul beneficiar al actualului sistem de alegere a primarilor și că partidul de guvernare face tot ce-i stă în putință să-l conserve, inclusiv prin respingerea oricăror inițiative ale opoziției și PMP-ului: ”În timp ce încrederea cetăţenilor în politică şi în instituţiile politice este în continuă scădere, PSD îşi consolidează poziţia de partid domninant prin mecanisme electorale. Iniţiativa legislativă a PMP de a modifica legislaţia în sensul organizării de alegeri într-un singur tur pentru primar a fost respinsă în Parlament de majoritatea condusă de PSD. Dacă legislaţia nu se modifică până în 2020, PSD va înroşi din nou harta aleşilor locali din România la următoarele alegeri locale, asigurându-şi astfel şi poziţia câştigătoare în viitorul Parlament. După care vom asista în continuare la îngenunchierea justiției, sărăcirea populației, la încercări de scoatere a României din UE.

Îi invit pe toți bistrițenii de buna-credință să se alăture cauzei noastre, să susțină demersurile PMP și să semneze pentru modificarea legii în sensul alegerii primarului în două tururi de scrutin!” a mai scris pe facebook președintele PMP Bistrița-Năsăud.

PMP intenționează să-și însoțească noul demers parlamentar de modificare a legii alegerilor locale cu sute de mii de semnături. Filiala Bistrița-Năsăud și-a fixat ca target 15000 mii de semnături în spiritul inițiativei de revenire la două tururi de scrutin la locale.

Share.

About Author

Lasă un comentariu