Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Proiect în Senat: șoferii să poată plăti jumătate din minimul amenzii în 15 zile. Doi parlamentari bistrițeni printre inițiatori

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Șoferii ar putea primi o păsuire mai lungă pentru plata jumătății din minimul amenzii primite: în loc de 48 de ore să aibă aibă la dispoziție 15 zile. Un proiect legislativ depus la sfârșitul lunii aprilie și semnat de zeci de parlamentari de la PSD, ALDE și de un PMP-ist, bistrițeanul Ionuț Simionca modifică ordonanța din 2001 privind regimul contravențiilor și  propune prelungirea termenului de plată amenzii în zile și nu în ore.

În argumentarea inițiativei parlamentarii invocă erorile produse în aplicarea și calcularea amenzilor de circulație atunci când se iau în calcul orele, creșterea gradului de conformare a celor amendați, dar și degrevarea instanțelor puse să judece un volum mare de contestații.

Proiectul legislativ propune și menționară expresă în procesul verbal a posibilității plății în 15 zile de către polițistul constatator, iar în cazul în care scadența limitei de plată cade într-o zi de sâmbătă sau duminică ori sărbătoare legală termenul este suspendat până la sfârșitul primei zile de lucru legală.

Citiți aici textul inițiativei de modificare a regimului contravențiilor așa cum a pare în proiectul înregistrat  la Senat: TEXTUL INIȚIATIVEI

Inițiativa va fi dezbătută prima dată în Senat, prima cameră sesizată. Proiectul legislativ a fost semnat printre zecile de inițiatori și de doi parlamentari bistrițeni: deputatul PMP Ionuț Simionca și deputatul PSD Daniel Suciu.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu