Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Zece la sută dintre bistrițenii care au cerut restituirea taxei de poluare au primit deja banii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrițenii care au plătit taxa de timbru, respectiv de poluare pentru mașinile înmatriculate până în februarie 2017 mai au termen până în 31 august, anul acesta pentru a cere Administrației Finanțelor Publice restituirea acesteia. Practic oricine a plătit o taxă de primă înmatriculare a maşinii între anii 2007 şi 2017 îşi poate recupera acești bani în baza unei cereri și al unui dosar care  să conţină copia talonului, a cărţii de identitate a maşinii, cartea de identitate a proprietarului. Banii vor intra în cont, după aprobarea cererii și transmiterea către Fondul național de mediu după regula primul venit, primul servit, în funcție de tipul de taxă solicitată.

Astfel taxa speciala pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule vor fi restituite în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018 în timp ce timbrul de mediu în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

 S-a dublat numărul cererilor în BN  în două luni 

Până acum au depus cereri,  potrivit unei informări transmise de AFP Bistrița-Năsăud, la solicitarea Bistrița Express 23379 de proprietari de mașini din județ. În două luni și jumătate, adică din februarie încoace, de la o informare făcută în cadrul Colegiului Prefectural  numărul solicitărilor din județ practic s-a dublat. Administrația Finanțelor a precizat, tot la solicitarea redacției Bistrița Express și câte cereri au fost  aprobate până în prezent : 3194. Au primit banii înapoi în jur de 10 % dintre bistrițenii care au depus cerere, adică 2355, conform aceleiași informări semnate în numele AFP de directorul Cristian Parasca.  Dintre aceștia o parte sunt proprietari care au obține sentințe judecătorești, dar și solicitanți ai taxei de poluare.

La nivel național în primele trei luni ale anului autoritățile au aprobat restituirea a peste 200 milioane lei ca urmare a solicitărilor depuse pentru restituirea taxei de poluare pentru autovehicule, în diversele ei forme. Cererile de restituire pentru aceeași perioadă s-au apropiat însă de 400 milioane lei, fiind în curs de verificare pentru plată și restul solicitărilor neachitate.

Ordonanța 25 /2017 a simplificat nu doar procedura de depunere, care nu mai prevede obligativitatea chitanței doveditoare  a plății, dar a reglementat și restituirea care nu se mai face în tranșe, ci integral.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu